Aanrandingen – Politie Almere heeft een mediabeleid van niets

14-09-2016 15:55

De gemeenteraad van Almere komt woensdagavond in een spoedzitting bijeen. Aanleiding: berichten over aanrandingen in de wijk Parkwijk. Bron: de lokale website Almere Nieuws. Pikant: De wijkagent zou eigenhandig berichten van social media over de kwestie hebben laten verwijderen. TPO deed afgelopen zondag navraag bij de politie nadat Almere Nieuws het eerste bericht bracht: Meisjes aangerand in Parkwijk, politie zwijgt

Dat is niet een belletje naar het lokale politiebureau in Almere maar naar de Mediadesk Midden-Nederland waaronder Almere ressorteert. TPO kreeg iemand aan de lijn en vervolgens een verzoek een mailtje te sturen. Wat we ogenblikkelijk deden, een ontvangsbevestiging floepte vervolgens in de inbox met de belofte dat onze vragen beantwoord zouden worden. En toen bleef het stil.

‘Twee afzonderlijke communicatieprocessen’

Na veel bellen (de lijnen zijn vaak bezet bij de Mediadesk Midden-Nederland moet u weten) kregen we uiteindelijk dinsdag weer iemand aan de lijn. Om vervolgens verzocht te worden weer te gaan mailen. Dinsdagnamiddag 17.21 kreeg TPO dan deze mail:

 

“Omdat er morgen een ingelaste raadsvergadering plaatsvindt over deze kwestie, hebben wij ervoor gekozen om voorafgaand aan dit debat geen woordvoering over deze kwestie te doen. Een groot aantal vragen die door de media gesteld zijn, zijn overeenkomstig de vragen die bij de VVD-fractie leven. Om niet in twee afzonderlijke communicatieprocessen terecht te komen , hebben we voor dit beleid gekozen.”

 

Mediabeleid van niets

Dat is dus een mediabeleid van niets. Toen TPO zondag vragen stelde aan de politie was er nog niets bekend van Raadsvragen. Die kwamen pas later op de dag. Dat een spoedzitting van de gemeenteraad werd bijeengeroepen werd pas maandag bekend. En al die tijd kreeg TPO geen antwoord op vragen.

Politie Almere eerder al in opspraak

En dat zet de politie van Almere in een kwaad daglicht. Want eind vorig jaar ontstond ook al onrust in Almere rondom aanrandingen. Een 18-jarige asielzoeker viel toen twee vrouwen lastig. Naderhand doken beschuldigingen op dat de politie in Almere de zaak onder de pet wilde houden. Ook zou de politie hebben ontmoedigd aangifte te doen.

Wellicht dat de gemeenteraad vanavond meer boven tafel weet te krijgen.

Instant-update – Ondertussen het laatste nieuws uit Parkwijk: De wijkagent die verantwoordelijk is voor de verzoeken om berichtgevingen over de aanrandingen in de Parkwijk te laten verwijderen van social media, blijkt sinds afgelopen mei de Parkwijk helemaal niet meer als werkgebied te hebben. Wel heeft hij het asielzoekerscentrum en de omgeving daarvan als werkgebied.