Opinie

Ondertussen, op een ‘verschillige’ en ‘sociale’ website van de NPO…

12-09-2016 11:52

 

screen-shot-2016-09-12-at-11-40-09

 

Bovenstaande comment verscheen als reactie onder een artikel op de NPO-website Joop.nl van de VARA. In het artikel wordt door de NPO, die zegt te willen ‘verbinden’ in de maatschappij, keiharde karaktermoord gepleegd op een mevrouw die eerder te gast was in het NPO-programma Pauw (ook VARA).

Kennelijk was het voor de NPO-medewerkers van deze NPO-website nog niet voldoende om karaktermoord te plegen op deze mevrouw alleen maar omdat ze in het verleden de ‘verkeerde’ mening heeft getwitterd. Ook moest deze mevrouw nog even extra kapot worden gemaakt vanwege haar uiterlijk.

Moderatie vooraf

De comments op deze NPO-website worden vooraf gemodereerd: een NPO-medewerker bepaalt of een comment wel of niet online komt, een NPO-medewerker is dus verantwoordelijk voor de uitingen in de comments. Comments die online staan op deze NPO-website, daar staat de NPO achter.

Kennelijk voldeed deze comment gewoon aan de eisen van die zo ‘verschillige’ en ‘verbindende’ NPO en staat de ‘betrokken’ NPO gewoon achter het online uitschelden van mensen die te gast zijn in notabene hun eigen NPO-televisieprogramma’s.

Anti-seksistische website

Pikant detail is overigens dat op deze NPO-website getiteld Joop.nl vrijwel dagelijks een ‘statement’ wordt gemaakt tegen seksisme, bodyshaming, verhuftering en de online haatcultuur. Maar als het de NPO zelf uitkomt dan mag dat natuurlijk allemaal wel en kan iemand niet hard genoeg in de poep worden gedrukt.

De NPO: hypocrisie op uw kosten. Kan het nog smeriger?

 

U kunt uw VARA-lidmaatschap hier opzeggen.