Media & TV

NPO-website (VARA) pleegt karaktermoord op vrouw na verschijnen in ‘Pauw’ (VARA/NPO)

10-09-2016 17:17

Update: dat Joop.nl zo losgaat op deze arme onschuldige mevrouw is geen wonder: de gemeentevoorlichter van Zaandam is namelijk ex-Joop-medewerker.

Een website van de publieke omroep VARA (NPO) heeft zaterdag karaktermoord gepleegd op een vrouw die vrijdag te gast was in het televisieprogramma Pauw (eveneens VARA, eveneens NPO). In de bewuste uitzending vertelde de vrouw, een buurthuisvrijwilligster uit Zaandam waar een buurt momenteel gebukt gaat onder terreur door Turkse jongeren, dat de Turkse jongeren in kwestie beter geen buurthuis kunnen krijgen omdat ze ‘dat toch alleen maar slopen’.

Voor de NPO-haatzaaiwebsite in kwestie was dit kennelijk reden onderzoek te doen naar uitlatingen die deze buurthuisvrijwilligster in haar verleden via Twitter heeft gedaan. Uit dat onderzoek blijkt dat de buurthuisvrijwilligster regelmatig keiharde meningen over onder andere moslims, vluchtelingen, de boerkini en de multiculturele samenleving Twitterde.

Dat mag, want in Nederland staat het ieder vrij een mening te geven en Twitter is een openbaar platform waar het geven van meningen ook wordt aangemoedigd.

Criminaliseren en demoniseren

Maar ondanks het feit dat deze meningen niet verboden zijn, is die reeks aan twittermeningen voor de redactie van de NPO-website kennelijk reden karaktermoord te plegen op de buurhuisvrijwilligster, haar te criminaliseren en demoniseren en haar verhaal dat ze in Pauw deed in twijfel te trekken.

Volgens de karaktermoordende NPO-website is “een vluchtige blik op het sociale mediagebruik” van de Pauw-gast voldoende “om een beeld te krijgen van haar kijk op multicultureel Nederland” en plaatst haar kijk op de multiculturele samenleving volgens de NPO “haar ‘analyse’ van de situatie in Zaandam in een totaal ander daglicht”. (Kennelijk is iemands ‘kijk op de multiculturele samenleving’ van belang voor de NPO en kunnen meningen die worden gegeven via een NPO-programma pas worden geaccepteerd als na onderzoek duidelijk wordt dat iemand in het verleden de ‘juiste kijk op de multiculturele samenleving’ had.)

Haar ‘analyse’ van Zaandam deed zij echter vanuit haar expertise als buurthuisvrijwilligster, niet als Twitteraar of criticus van de islam of de multiculturele samenleving. Haar opvattingen over de multiculturele samenleving hebben helemaal niets te maken met de in Pauw geuite mening.

Bovendien deed zij die opvattingen (via Twitter) over de multiculturele samenleving als geheel en de multiculturele situatie in Zaandam in het bijzonder. Er wordt dus helemaal niets in ‘een ander daglicht geplaatst’: feit blijft dat deze buurthuisvrijwilligster persoonlijk heeft ervaren hoe de Zaanse hangjongeren alles slopen en oorzaak zijn van terreur.

Voortaan drie keer nadenken voordat je naar Pauw gaat

Maar de boodschap van deze NPO-website is kennelijk dat je voortaan wel drie keer moet nadenken voordat je ingaat op een uitnodiging van het televisieprogramma Pauw. Wie niet de ‘juiste’ kijk op de multiculturele samenleving heeft of zelfs ooit in het verleden een ‘verkeerde mening’ via Twitter heeft gegeven zal door een website van notabene dezelfde ledenomroep die ook Pauw uitzendt worden opgejaagd en aan de schandpaal worden genageld.

‘Alleen mensen met de mening die wij goedkeuren mogen voortaan nog bij Pauw verschijnen, de rest zullen we online zoveel mogelijk slopen’, lijkt de leidende gedachte te zijn achter deze website van de NPO. Een verkapte, beangstigende vorm van intimidatie tegen andersdenkenden, en dat bij de ‘verbindende’ NPO.

Kennelijk telt bij de NPO niet langer dat we in een rechtstaat leven en dat alleen de rechter, na bewijs van schuldig te zijn, straffen uitdeelt maar is eigenrichting en volkswoede een onderdeel van de NPO-missie. Waar u verplicht aan meebetaalt.

‘Verbinding’

Het is nog onduidelijk of het uitnodigen van een gast in een televisieprogramma van een publieke omroep om die gast een dag later via een website van dezelfde publieke omroep aan de schandpaal te nagelen een onderdeel is van de ‘verbinding’ waar de nieuwe NPO-baas zegt voor te willen zorgen in de Nederlandse samenleving.

Ook is nog onduidelijk in hoeverre karaktermoord en digitaal schandpalen iets te maken hebben met de links-socialistische missie van de VARA die zich laat samenvatten als ‘sociaal, verschillig en betrokken’.

 

U kunt uw VARA-lidmaatschap hier opzeggen.

 

screen-shot-2016-09-10-at-16-41-47 screen-shot-2016-09-10-at-16-41-30 screen-shot-2016-09-10-at-16-41-39