Media & TV

OPHEF: cartoon van de EO kwetst christenen helemaal de moeder

27-08-2016 10:40

Het warme weer heeft een bevindelijke moppentapper geïnspireerd tot een stukje lolhumor naar demense toe, maar het lijkt erop dat de EO het gevoel voor humor van de gemiddelde jezushobbyist danig heeft overschat. Veel mensen zijn namelijk gekwetst, boos en/of verdrietig (zie comments) om onderstaande plaatje.

“De een zal dit grappig vinden, de ander niet. Voor ‘t evenwicht: ik vind dit te goedkoop en daardoor storend. En ja, met vertellen dat God veel humor heeft, kunnen we vanalles plaatsen,” vindt Frans.

Ook Alidia is geschokt en neemt het op voor Mozes, die hier zo wreed bespot wordt: “Nee sorry, ik vind dit ook respectloos…een volk op de vlucht voor hun leven, in doodsangst omdat het water voor hen ligt en de vijand achter hen…Mozes stond voor een ontzettend zware taak…”

Thea ziet humor als de oorzaak van de ontkerkelijking: “Ik weet niet wie voor deze foto verantwoordelijk is?? ….wat de E O hier mee wil?? het hoeft heus niet altijd zo serieus te zijn !… maar hiermee zijn ze op de verkeerde weg bezig!! Jammer!… want het is zo belangrijk in deze tijd,… dat mensen hun geloof behouden, en niet verliezen..door deze onzin.”

De EO zelf reageert op alle posts op een tergend blijmoedig Blendletoontje: monter, week en met het onnodig vaak noemen van de voornaam van de gechoqueerde gristen in kwestie. Ook benadrukken zij met de cartoon beslist niet ‘het wonder onderuit te halen.’ Mozes haalt opgelucht adem. (En Alidia hopelijk ook.) Gelukkig kunnen alle mensen die niet aan religie lijden smakelijk lachen om deze truttige #ophef, want de EO hoeft niet te vrezen voor gekwetste grefo’s die de redactie van Charlie EO komen uitmoorden. Boze gristenen zijn zuurtjes, maar wel heel aandoenlijke zuurtjes.