Opinie

Schokkende BBC-propagandadocu: zo ziet het einde van Free Speech er in de praktijk uit

22-08-2016 10:44

Update: uiteraard blijkt van het uiterst subjectieve onderzoek door de DEMOS-denktank helemaal niets te kloppen. Maarja, dergelijke feiten staan een beetje BBC-repo natuurlijk niet zomaar in de weg.

Schokkende beelden via de immer objectieve Britse publieke policor kwaliteitsomroep BBC. Uit bevooroordeeld objectief onderzoek door het beslist niet linkse Centre for the Analysis of Social Media (onderdeel van de Britse DEMOS-denktank, waarvan de directeur in het verleden bij de niet onomstreden islamitische humanitaire organisatie Islamic Relief werkte, een organisatie die er onder andere van wordt beschuldigd terreurorganisatie Hamas te financieren met voor goede doelen bestemd geld) blijkt dat er per dag heel veel ‘islamofobe’ tweets worden geplaatst.

Misschien worden er per dag wel evenveel ‘islamofobe’ tweets geplaatst als dat er antisemitische tweets worden geplaatst, maar dat werd dan weer niet uitgezocht (als u echter onderzoeken wilt over misogynie, ‘islamofobie’, populisme, extreem-rechts en ‘online racisme’ zit u geramd bij dit onderzoekscentrum) omdat moslimhaat ‘islamofobie’ om ideologische onbekende redenen nou eenmaal wél ‘racisme’ is en ‘antisemitisme’ niet.

Want kritiek hebben op een ideologie die nogal veel mensen inspireert tot gruwelijk geweld is natuurlijk geen vrijheid van meningsuiting maar ‘haat’ en ‘discriminatie’ (en Nice was een ‘incident’, lol). Ongelovigen, vrouwen, homoseksuelen, Joden, blanken, westerlingen en journalisten openlijk haten, bedreigen en intimideren op Twitter daarentegen is vrijheid van meningsuiting, dus dat hoeft natuurlijk nooit te worden onderzocht.

Ziet uw wel hoe makkelijk die grens tussen ‘vrijheid van meningsuiting’ en ‘haat’ is te trekken?

En omdat er dus mensen bestaan die gebruik maken van hun recht op vrije meningsuiting door via social media een mening te geven die helemaal niet mág van de BBC gebruikt deze staatsomroep de belastingcenten voor een mooi staaltje pro-islam en anti-free speech propaganda.

Let op die onschuldige meneer in het park: hij stelt terecht dat hij de vrijheid heeft om de, in zijn ogen, gevaarlijke ideologie der islam te bekritiseren. Maar ondanks die vrijheid wordt hij alsnog belaagd door rancuneuze moraalridders van de linkse gedachtenpolitie.

Een mooie blik op de nabije toekomst, waarin free speech niet langer bestaat en uw mening verboden is. Past u een beetje op met ‘islamofobisch’ Twitteren? De gedachtenpolitie leest namelijk mee.