Media & TV

NRC Handelsblad slechtste courant van Nederland

12-08-2016 11:02

PERSBERICHT

NRC Handelsblad is de slechtste courant van Nederland. Dit blijkt uit een representatief opinie-onderzoek dat is gehouden door TPO onder Nederlandse nieuwsconsumenten. Van de meer dan 3000 ondervraagde nieuwsconsumenten noemde meer dan 30 procent NRC Handelsblad als slechtste courant. De Volkskrant werd als tweede gekozen (26 procent van de stemmen) en Telegraaf eindigde als derde met meer dan 11 procent van de stemmen.

Opvallend is dat nrc.next nauwelijks wordt genoemd als slechte courant. Waarschijnlijk ligt dat aan het feit dat de oplage van nrc.next inmiddels zo klein is dat niemand die courant überhaupt kán lezen al zou men willen, ook al bestaat de dagelijkse Blendle-nieuwsbrief meestal voor 80 procent uit nrc.next feelgood-artikelen.

Ook opvallend is dat het Friesch Dagblad met 0,17 procent van de stemmen op de laatste plaats komt en dus eigenlijk de beste courant van Nederland is. Minder opvallend is dan weer dat het Friesch Dagblad alleen in Friesland wordt gelezen waar vrijwel niemand woont, laat staan dat er iemand woont met een internetaansluiting.

Het is onbekend of NRC Handelsblad nu ook zichzelf opheft en zichzelf voorgoed bij het oud papier gooit. Wel zonde van dat megalomane glazen pand op het Amsterdamse Rokin trouwens. Ons volgende onderzoek zal dan ook onderzoeken wat er volgens het volk met het leegstaande NRC Handelsblad-vastgoed moet gebeuren.

Methodiek: middels een online poll werd de respondenten de keuze gesteld: ‘Wat is de slechtste courant van Nederland? Welk papieren medium kan nu écht voorgoed bij het oud papier?’. De respondenten konden kiezen uit alle Nederlandse dagbladen/couranten inclusief de regionale dagbladen/couranten. Alle respondenten konden slechts één keer kiezen. De respondenten zijn afkomstig uit alle lagen van de bevolking en representeren enorm de gemiddelde Nederlander.

/PERSBERICHT