Opinie

Socioloog doet onderzoek naar islam, resultaten bevallen Duitse studenten niet, hoogleraar moet kapot

31-07-2016 17:25

Had u misschien nog niet meegekregen omdat de Nederlandse media er nauwelijks aandacht aan hebben besteed, maar de Nederlandse socioloog Ruud Koopmans wordt door Duitse studenten van de Humboldt-Universität op klassiek linkse sociale en verschillige edoch solidaire wijze helemaal kapotgemaakt (vooral op social media, want zo zijn ze, die drammende millennials a.k.a. social justice warriors, gekscherend ook wel eens ‘studenten’ genoemd) omdat hij het heeft gewaagd iets te onderzoeken waarvan de onderzoeksresultaten niet in het straatje van de verwende linkse millennials passen.

Links dwaallichtparadigma

Koopmans is bekend als onderzoeker van sociale vraagstukken met een focus op integratie en als zo’n beetje de enige Nederlandse socioloog ooit (op Pim Fortuyn na) publiceert hij onderzoekjes die beslist niet politiek correct zijn en liegen zijn resultaten er niet om. Zo durft Koopmans gewoon te publiceren dat moslims écht niet alleen radicaliseren omdat ze worden gediscrimineerd, dat er toch écht heel veel vooroordelen tegen Joden en homo’s bestaan onder toch écht heel erg veel moslims in Europa en dat zowel Angela Merkel als de linkse cultuurrelativisten Europa écht geen dienst bewijzen met ‘Wir schaffen das‘ en ander anti-realistisch wegkijkgedrag.

Enfin, een socioloog dus die, heel gek voor een wetenschapper, gewoon zomaar de waarheid probeert te benaderen inplaats van het bestaande linkse dwaallichtparadigma desnoods met behulp van fopwetenschap in stand probeert te houden als ware het geen wetenschapper maar een politiek activist. (Zie het Wikipedia-lemma ‘sociale psychologie’ voor meer info over dit onderwerp, of lees elke dag nrc.next, dat is ongeveer hetzelfde.)

ISLAMOFOOB!

En waarheid, daar zitten ze dus niet op te wachten, de millennial-social justice warrior-studenten aan die Duitse universiteit. Nee, die Koopmans moet gewoon kapot. Want dat is een fascist, en een racist, en een nationalist, en een agitator, extreem-rechts, ophister, kapitalist en natuurlijk een islamofoob (duh!). En zijn onderzoek deugt ook niet. Daar zijn verder geen bewijzen voor maar kennelijk hoef je in academische kringen niet langer het tegendeel te kunnen bewijzen: als de resultaten van een onderzoek je niet bevallen dan deugt gewoon het hele onderzoek niet (hoe zou zoiets eigenlijk werken bij 1+1=2?) en mag je, al smadend en lasterend, ten strijde trekken tegen de onderzoeker persoonlijk die nota bene mede door jou wordt betaald om je iets te leren (wat overbodig blijkt: de studenten weten kennelijk álles al, de wetenschap kan dus met pensioen, verder onderwijs is niet meer nodig, welterusten komende generatie).

Er waren gelukkig nog wel wat media die dit beangstigende en uiterst agressieve non-academische gedrag (zeg maar gerust ‘haat’) van de verwende linkse Duitse studenten opviel. Zo schreef Nausicaa Marbe er in De Telegraaf een column over (Blendle-link) en mocht ‘islamofoob’ Koopmans zelf op Radio 1, via een telefoonlijn uit 1863, zijn verhaal doen (hier terugluisteren). Citaat Koopmans: “Ik ben al het vierde slachtoffer op deze universiteit.”

Conclusies

Sluiten we af met twee conclusies: 1) Hugo Brandt Corstius is kennelijk gereïncarneerd in Duitse studenten (klik hier wanneer u te jong bent om deze grap te snappen) en 2) Het Parool zal binnenkort wel groot ‘RUUD KOOPMANS IS EEN SMERIGE RACIST‘ op de voorpagina zetten, gevolgd door een haatstuk of zestien in NRC Handelsblad, aangezien dit nieuws nu ook eindelijk Nederland heeft bereikt.

Hoe dan ook, de kans om ooit nog Zomergast te worden is voor Ruud Koopmans dus wel verkeken.

 

Foto: eerstejaars studenten van de Humboldt-Universität.