Achtergrond

Eindelijk! Moslims komen in actie om terreur af te wijzen

27-07-2016 12:15

He he. Het duurde een paar eeuwen en heel veel doden, maar nu is er eindelijk, en in het hysterisch politiek correcte Groot Brittannië nog wel, enorme woede en ophef onder moslims over terreur. Wat wil het geval: moslims smoren Europa deze zomer onder een deken van terreur een fictief poppetje in de kinderserie Brandweerman Sam stapte in 2014 op een pagina uit het fictiewerk de koran, over een fictieve god.

En ja, dáár heerst loeiende verontwaardiging over bij de moslims. Die misstand zet ze aan tot actie, zorgt voor beroering, iedereen is solidair met de slachtoffers (de moslims zelf), dit gaat gewoon veels te fur. Gelukkig schat het productiebedrijf HIT Entertainment de terreur goed in en neemt de aflevering niet alleen uit de roulatie, maar staakt ook de samenwerking met de animatiestudio die deze aanslag op de Ummah pleegde. In Nederland is de VARA mededader van deze laffe aanval op weerloze getekende koranpagina’s, zij zonden de zionistische kinderserie hier uit. Tegenwoordig is RTL8 de verspreider van het gif.

Vanmiddag in Hilversum is er een stille tocht die begint bij het VARAgebouw en eindigt bij het kantoor van burgemeester Pieter Broertjes (PvdA-Volkskrant). Deelnemers zullen krachtig stelling nemen tegen deze laffe aanval op hun heilige boek tijdens een minuut stilte, waarin ook de Woezel- en Pip-kwetsramp van 2013, never forget, wordt herdacht. Natascha van Woezel, sorry, Weezel, zal daarna een speech vol meisjesdagboekplatitudes geven over ‘elkaar vasthouden’, en Mohammed Rabbae komt iets zeggen wat niemand verstaat maar het klinkt wel kruiperig en boos tegelijk, best knap. Dyab Abu Jahjah bouwt symbolisch een brug tussen Brandweerman Sam en de razendpopulaire, aan moslimkindjes aangepaste jeugdserie Kabouter Plof uit zijn thuisland België. Hij moest dit weekend toch in Nederland zijn voor islampromotie op een progressieve omroep, immers.

Gelukkig, eindelijk pikken de moslims het ook allemaal niet meer. En goddank hebben westerse media het fatsoen om zich daaraan aan te passen.

Update:

Zowel de BBC als RTL8 hebben de aflevering uit hun programmering geschrapt, om zo terstond de diepgekwetste slachtoffers terwille te zijn.

Beelden van de terreur, let op, schokkend: