Opinie

Bonusquote: deze column mag dus niet van Susan Smit want staat in ‘haar krantje’

30-06-2016 14:28

 

“Sinds westerse vrouwen – en ook mannen – zich op grote schaal met yoga bezighouden, is het goddelijke en het religieuze naar de achtergrond verdreven. God wordt niet meer aanbeden, maar wel het eigen lichaam. De geseculariseerde dominee is een geseculariseerde goeroe geworden, die graag samen met grote mensenmassa’s zijn matje uitspreidt. Hoe meer aanhangers, hoe meer inkomsten, ook dat is een eeuwige waarde.

Een paar jaar geleden stond in deze krant een groot artikel dat je door yoga het bewustzijnsniveau krijgt van een konijn. Na enig googelen vond ik dat het in Canada is begonnen, waar men inderdaad konijnen aan yoga laat doen. Ook in Nederland worden inmiddels yogacursussen voor mens en konijn aangeboden.”

 

Mensen, deze column over de sneue hype voor uitsluitend vrouwen en mannen met knotje genaamd ‘yoga’ (Latijn voor ‘oplichting’) (klik Blendle-link in artikel voor hele column) van Max Pam (waarheidspreker) mág dus helemaal niet van Susan Smit! Want meningen die niet de hare zijn, die moet je gewoon weren uit ‘mijn krantje’!

Oh sorry, u kent Suzan Smit niet? Goh wat raar. Dan bent u ook geen vrouw die zich hysterisch laat maken door oplichters en andere misbruikers van zwakgeslachtgevoelens die dankzij goedkope makkelijk te manipuleren Bruna-hypes en andere Kluunesque instant bestseller NS-publieksprijsDWDDschrijfstertjesspiritualiteitsbullshit hun zakken maximaal vullen. Wees blij!