Opinie

The Guardian verkoopt t-shirts waarop politici ‘minder dan ongedierte’ worden genoemd

17-06-2016 13:29

Jeetje. Dat politiek-correcte en brave The Guardian toch. Die hebben kennelijk zo dringend geld nodig dat ze nu ook al ophef-t-shirts moeten verkopen. En wat voor shirts: politieke statement t-shirts met opdrukken die helemaal niet aan De Toon denken maar waarop haatzaaiende en ‘een zeker klimaat’ veroorzakende teksten staan aan het adres van de Tory Party, de conservatieve tegenpartij van Labour. De Tory Party bestaat, volgens een door The Guardian (dat kwaliteitsblad) aangeprezen citaat op een door The Guardian verkocht t-shirt, uit ‘mensen die minder zijn dan ongedierte’.

En dat terwijl The Guardian donderdag nog zo indringend waarschuwde voor ‘een zeker klimaat’ dat werd veroorzaakt door ‘verhuftering’ ‘verbaal geweld’ en ‘de verharding van het debat’, waardoor, volgens The Guardian dus, nu een politica is vermoord.

Kennelijk is die ‘verhuftering’ helemaal niet het probleem maar alleen ‘verhuftering’ die gericht is tegen het politiek correcte Labour-establishment. ‘Verhuftering’ en ‘verharding van het debat’ gericht tegen conservatieven is geen énkel probleem, dat is toch allemaal ongedierte, minder dan ongedierte zelfs, die mag je verdelgen.

Je politieke tegenstanders ontmenselijken door ze ‘ongedierte’ te noemen (en daar ook nog geld mee verdienen) terwijl je wel dag in dag uit het volk wenst te moraliseren over ‘De Toon van het debat’. Je zou het haast ‘hypocriet’ noemen, ware het niet dat hypocrisie natuurlijk helemaal niet bestaat bij ‘fatsoenlijk’ en ‘sociaal’ links.

Nuja, mocht er ooit een conservatief Brits politicus worden doodgeschoten dan weten we wie daar schuld aan heeft: The Guardian en hun t-shirt dragende doelgroep.

TROUWENS, WEET JE WIE ZIJN TEGENSTANDERS OOK UITSCHOLD VOOR ONGEDIERTE?

 

Screen Shot 2016-06-17 at 13.05.47Screen Shot 2016-06-17 at 13.06.06