Opinie

Bonusquote: ‘lone wolf’ bestaat niet, het is door ISIS geschapen geïndoctrineerde wolf

16-06-2016 11:58

 
Screen Shot 2016-06-16 at 12.06.41

Het staat er écht!

 

U kunt natuurlijk vandaag het objectieve dagblad Trouw lezen. Daarin een interview met, de kennelijk enige ter wereld bestaande, terrorisme-expert Beatrice de Graaf (ChristenUnie) die precies zegt wat Trouw wil horen: lone wolfs zijn zielige eenzame jongeren die door de schuld van internet (dat zou je eigenlijk moeten verbieden dat vrije internet) en tal van factoren zoals het gebrek aan stageplaatsen en door discriminatie en de oneerlijke maatschappij heel agressief worden en vervolgens om zich heen gaan schieten, en dat is natuurlijk allemaal de schuld van de vrije verkrijgbaarheid van wapens in die stomme V.S. want in Frankrijk (Bataclan) hadden ze ook automatische wapens maar daar is het VEUL moeilijker om aan wapens te komen, ofzoiets (bron ontbreekt, maar who the fuck cares het is maar Trouw) en Tristan van der Vlis, Anders Breivik, de Brusselse Joods Museum-schutter, de Brusselse Zaventem-terroristen, etc. etc. etc. etc. etc. hadden het ook ‘moeilijk’ om aan wapens te komen, ofzoiets. Vervolgens claimt ISIS achteraf de aanslagen en zegt iedereen dat het aan de islam ligt. Maar het is dus BESLIST NIET de schuld van de islam! Wel van journalisten en media want, citaat De Graaf (CU): “Bij daders zonder moslimachtergrond wordt nooit aandacht besteed aan hun ideeën.”

Schuld van Amerika

Nogmaals: het is de schuld van de rechtse satan Amerika met hun zogenaamde vrijheid en hun vuurwapens (wist u trouwens al dat ‘lone wolf’ een woord is dat uit ‘extreem-rechtse’ kringen afkomstig is? Nee? Nou, Trouw wel hoor! Niet dat het er toe doet maar je moet wat om een frame te bouwen natuurlijk), hoe dan ook, beslist niet de islam. Alle aanslagplegers zijn ‘jongeren’ ‘boefjes’ (dixit Trouw over stenengooiend tuig in Almere) die door ‘complexe omstandigheden’ gekwetst raken en dan een aanslag plegen, maar met de islam heeft het, je kunt het niet genoeg benadrukken, echt nooit, maar dan ook nooit iets te maken.

Gelukkig is Trouw een genuanceerd kwaliteitsblad dus werd niet alleen Beatrice de Graaf gebeld maar ook andere terrorisme-experts met een heel ander verhaal want je wilt als lezer niet de indruk krijgen dat journalisten van Trouw alleen maar bezig zijn de eigen politiek-correcte hypothese bevestigd te krijgen, het is tenslotte geen links opinieblad maar een objectieve journalistieke courant.

Ja, dat kunt u vandaag doen.

Niet-policor online media

Maar u kunt ook doen wat u moét doen: de policor oude media lekker negeren en gebruik maken van de niet-policor online media (niet tegen Beatrice de Graaf (CU) zeggen hoor!). Zoals bijvoorbeeld natuurlijk TPO.

Dan kunt u lezen hoe bijvoorbeeld in het Franse blad Le Monde een deskundige eveneens vindt dat er geen lone wolfs bestaan, maar wel om een heel andere reden dan Trouw-lezers en Beatrice de Graaf (bekend van DWDD) graag zien:

 

“We hebben hier te maken met een ketting van verantwoordelijkheden. Eerst is er de dynamiek van indoctrinatie door geradicaliseerde individuen of groepen. (De moordenaar van Orlando was in contact geweest met Syriëgangers, hij sloeg ook zijn vrouw, wat een sektarisch element inhoudt). Hij behoorde dus tot de reserve van atypische kandidaten die geïndoctrineerd worden en daarna door de Islamitische Staat aan de wereld worden voorgesteld als ‘soldaten van het kalifaat’, zonder dat er een direct dienstverband is.

De manier waarop wordt geradicaliseerd vormt een geheel: ontmoetingen, internet en de gevangenis (waar Larossi Abballa, die maandag in de buurt van Parijs 2 politieagenten afslachtte, al verbleven had) . We hebben dus eens te meer te maken met verschillende etappes die worden afgelegd vooraleer men tot de terreuractie overgaat: een globale omgeving, een persoonlijke geschiedenis en een internationale context (de veelvuldige oproepen van IS-woordvoerder Abou ­Mohammed Al-Adnani om mensen om te brengen), die uitmonden in aanslagen.

Alles wat IS dan nog moet doen is de aanslag opeisen. Het steunt daarbij op een goed geoliede machine: een persagentschap dat het evenement uitmelkt en – door de aanslag politiek en ideologisch te claimen – laat blijken dat de organisatie alomaanwezig is en een oorlog zonder grenzen voert. Het concept van de ‘eenzame wolf’ is vanaf dan zinloos geworden.”

 

Kortom: er is geen ‘lone wolf’. Er is wel een uitgekiende strategie en machinerie, een keten van verantwoordelijkheden door ISIS. ISIS, dat overigens dolgraag zou zien dat wij hier in het Westen vooral maar niet durven denken dat ISIS gehersenspoelde ‘lone wolfs’ gebruikt als overzeese drones, zodat de aandacht hoe dan ook niet uitgaat naar het bestrijden van ISIS maar naar het concept ‘gekwetst individu’, een westers concept waar ze bij ISIS net zo hartelijk om lachen als om het westerse concept ‘tolerantie’.

Hier, ook in Die Welt (een soort Duitse rechtse Trouw maar dan wel met journalistieke kwaliteit) legt een Egypitsche jihadisme-expert het nog een keertje uit:

 

“Het concept is niet nieuw. ISIS levert de blauwdruk af en zegt: ‘Sla toe zoals je zelf wil’. De terreurorganisatie schept een klimaat waarin bloeddorstige enkelingen aanslagen tegen zogenoemde zachte doelwitten – burgers- plegen om de maatschappij in twee te delen. Dat betekent echter niet dat ze alleen door toedoen van het internet zijn geradicaliseerd. In bijna alle gevallen bewegen de daders zich in een radicaal speelveld of hebben ze direct contact met ISIS.”

 

De toon mensen, de toon!

Hohoho! Denken we een beetje om de toon? ‘Radicaal speelveld’ en ‘direct contact met ISIS’? Dat klinkt, potjandorie, alsof ‘lone wolfs’ de wapens zijn van een door de islam geïnspireerde terreurgroep! Terwijl het allemaal gekwetste individuen zijn! Schuld van de kloof in de maatschappij en te weinig nivellering!

Grutjes, dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn van journalistiek. Dit is maar cynisch en geeft de mensen beslist geen veilig gevoel hoor! Zo wint Die Welt nooit een Nederlandse journalistieke inteeltprijs.

Bah, dat gemene realisme ook altijd online! En dat komt allemaal tot u via de nare en kwetsende alternatieve media. Ze zouden het moeten verbieden!

Houzee!

Het is hoe dan ook de hoogste tijd dat DWDD weer begint: elke avond Beatrice de Gaaf (CU) die u vertelt dat het niks met de islam heeft te maken en Amerika stom is met hun vuurwapens is wat dit land nodig heeft, als tegengif tegen die realistische en niet policor online media. Wat in 1968 eenmaal is bedacht zal nooit veranderen! HOUZEE!

 

(Bovenstaande kwam tot u dankzij het uitstekende werk van het immer politiek incorrecte Express.be, een absolute aanrader qua alternatieve online media.)