Opinie

Bonusquote: The Guardian misbruikt moord op politica om andersdenkenden te kunnen haten

16-06-2016 21:52

“Hun [Britain First] soort van agressief ophitsen tot het beschuldigen van anderen kan er zeker wek voor zorgen dat bepaalde individuen, zeker het soort individuen die al dichtbij de rand van de waanzin staat (zoals nu wordt gezegd over degene die Jo Cox heeft vermoord) er van overtuigd raken dat sommigen minder mens zijn en dus de juiste prooi voor een aanval. De retoriek van racisme en islamofobie in het Westen is het spiegelbeeld van de ideologie waarmee ISIS en Al-Qaida mensen rekruteren en waarmee mensen worden overgehaald een bomvest aan te trekken en vervolgens te sterven om te kunnen moorden. Deze retoriek kan vooral in Groot-BritanniĆ« extra krachtig zijn in een tijd waarin verdeeldheid- en haat zaaien mainstream begint te worden.

Het idealisme van Jo Cox was de antithese van het brute cynisme [van EU-haters als Nigel Farage]. Houdt haar herinnering in leven. De waarden en toewijding die zij belichaamde is alles wat we hebben om de barbaren op afstand te houden.”

 

Goh, lekker fatsoenlijk en beslist niet rancuneus weer van de immer betrokken, beschaafde, correcte en verschillige The Guardian. Als een islamist een aanslag pleegt zorgt The Guardian er wel voor dat het absoluut niet de schuld is van de islam, en dat iedereen die dat wel zegt de mons wordt gesnoerd, maar als iemand waarvan we nog helemaal niets weten een politica vermoordt is het niet alleen de schuld van een nationalistische beweging als Britain First maar van vrijwel alles wat niet politiek correct, te populistisch, niet links, niet pro-EU of multiculturele samenleving-kritisch is. Zeg maar gerust: alles wat ‘fout’ denkt.

‘The Guardian’, dat is Engels voor ‘de Vara’.