Opinie

VARA programmamaker kotst ‘politiek correcte’ VARA-ledenwebsite Joop.nl (NPO) uit

13-06-2016 13:09

Verschillig NPO-VARA-programmamaker Jelte Sondij (voorheen verslaggever voor Geenstijl.nl) heeft op twitter snoeihard uitgehaald naar de politiekcorrecte, anti-journalistieke-VARA-website Joop.nl. Op deze door VARA-leden betaalde website werd verslag gedaan van de islamitische terreuraanslag op een gaybar in Orlando, maar dan zonder de voor Joop.nl onwelgevallige feiten te benoemen. Zo werd expliciet niet gemeld dat de dader een moslim is en meer dan waarschijnlijk radicaal-islamitisch is geïnspireerd, onder andere door ISIS.

‘Groot deel van de wereld wil LGBT dood’

Volgens Mediacourant.nl twitterde Sondij, zelf homoseksueel, vervolgens:”Ongelooflijk hoe Joop over de aanslag bericht” en “De gesubsidieerde tegenhanger van Geenstijl doet net alsof de islam er niets mee te maken heeft” en “Even Joop.nl uit m’n bookmarks halen. In hele artikel komt islam niet voor, band met IS gebagatelliseerd” en “Hopelijk slaan ze stevig terug” en ““Flik joden of moslims iets en je hebt volgende dag een probleem. Flik een homo iets en je krijgt een ingezonden brief. Moet anders” en “De LGBT-community (ik ook) was even vergeten dat een groot deel van de wereld ons dood wil. Die roze bubbel is nu wel doorgeprikt” en  “Na Israel nu wachten op steun vanuit rest van het Midden-Oosten” en “Mochten er daadwerkelijk banden zijn met IS, dan graag meer luchtaanvallen op grondgebied van IS.”

Later bedacht Sondij zich kennelijk dat kritiek leveren op een werkgever nooit zo heel goed valt in narcistisch NPO-land (wat waar is), laat staan binnen de VARA, waarop hij al zijn tweets weer lafjes verwijderde, precies zoals mag worden verwacht van een hypocriete en opportunistische medewerker van de door belastinggeld gesubsidieerde publieke omroep.

Gesubsidieerde laster

Joop.nl wordt behalve door VARA-leden ook betaald door belastingbetalers. Zo draagt de NPO zorg voor hosting van Joop.nl, wordt gebruik gemaakt van de ICT-dienst van de publieke omroep, is de redactie gevestigd in vastgoed van de NPO en vallen medewerkers gewoon onder de NPO-cao.

Joop.nl is de afgelopen jaren steeds beruchter geworden vanwege de vele feitelijk onjuiste gemanipuleerde nieuwsberichten en bewuste verdraaiingen van het nieuws. Met name agressieve links-marxistische propaganda wordt op Joop.nl als feit gepubliceerd terwijl als het even kan iedereen die werkt voor TMG (met name GeenStijl), Powned of gewoon iedereen die niet links genoeg is wordt vernederd, belastert of gedemoniseerd. Uiteraard zonder wederhoor en zonder bewijsvoering.

Reaguurders

Inmiddels wordt Joop.nl ook door de eigen reaguurders stelselmatig uitgelachen en gehaat en staat Joop.nl bij de meeste mediamakers niet bepaald bekend als ‘sociaal’ ‘humoristisch’ en ‘verschillig’, zoals de VARA zichzelf wel altijd presenteert.

Ook de reaguurders op Mediacourant.nl steken hun mening over een gesubsidieerd haatplatform als Joop.nl niet onder stoelen of banken:

 

Screen Shot 2016-06-13 at 13.01.28 Screen Shot 2016-06-13 at 13.01.20