Entertainment

Verschillige 3FM-VARA-DJ Giel Beelen kwetst dappere plus size vrouwen helemaal de moeder

03-06-2016 14:39

De populaire 3FM-DJ Giel Beelen (Vara), bekend van Het Glazen Huis, haalt in het intellectuele vrouwenvakblad Vrouw snoeihard uit naar alle dappere en krachtige plus size vrouwen (volslank/maatje meer/rond gevormd/curves/inhoudelijk/gezellig*). * = doorhalen wat het minst in de safe space kwetst.

Volgens de VARA-DJ zou hij nooit een relatie kunnen hebben met een ‘dikke vrouw’.

“Ik vind dat dikke vrouwen niet goed voor zichzelf zorgen en geen doorzettingsvermogen hebben. Dik staat voor ongezond, voor geen karakter”, aldus één van de grootverdieners van de meest sociale en verschillige omroep van Nederland.

Beelen zegt ook dat het uiterlijk van een vrouw gewoon heel belangrijk voor hem is: “Al ligt het eraan wat ik met die vrouw moet doen. Als ik met haar moet werken, is uiterlijk zeer onbelangrijk. In een relatie helpt een mooi uiterlijk absoluut. Ik kan oprecht van slag raken door een mooie vrouw.”

Dit is natuurlijk ‘seksisme’ en ‘objectificering’ en dus ‘discriminatie’. Het wachten is nu op een #zeghet Twitter-campagne die Giel Beelen helemaal de moeder zal noplatformen.

Claudia de Breij heeft nog niet gereageerd.

Opmerkelijk genoeg figureert Beelen al enige tijd in een anti-discriminatie campagne van de overheid.