Opinie

Bonusquote: 5 dingen die ik heb geleerd bij de oude media

03-06-2016 16:19

 

5. De hele industrie is gebaseerd op een flinterdunne illusie

De lachende gezichten die je elke ochtend, middag en avond groeten zijn maskers. Zoals Shakespeare al zei: ‘De wereld is een podium en we zijn allen acteurs op dat podium.’ Dat beroemde citaat is de perfecte beschrijving van de televisienieuwsindustrie.

4. Sinds het internet is er niemand die nog gelooft in wat de pratende koppen zeggen

Sinds communicatie dankzij het internet werd gedecentraliseerd, zijn het alleen nog de grijze bejaarden, sukkels en Yokidrink-drinkers die nog iets geloven van wat de pratende koppen zeggen.

3. Sensatie, de hele industrie drijft op sensatie

Het is logisch: als een industrie een doelgroep heeft die voor 75 procent uit vrouwen en progressieven bestaat dan zal de boodschap zich vooral focussen op het op een voetstuk plaatsen van vrouwen, materialisme, consumentisme en marxisme.

2. De agenda is er een van cultureel marxisme

In tegenstelling tot de sigaretten rokende, koppige, no-nonsense journalist waar Amerika er in de jaren ’50 en ’60 vorige eeuw zo veel van had, is de huidige generatie journalisten er één van inwisselbare corporale radertjes bestaande uit geheel jonge, onervaren, geïndoctrineerde en doorgaans vage blondjes of typetjes met een kruiwagen in de business, die er op uit zijn een harde slag toe te brengen aan middenklasse Amerika met zijn kwaadaardige blanke leiders. De politieke voorkeur op de nieuwsvloer varieert van marxisme tot socialisme-light. En als je het niet eens bent met wat de groep vindt riskeer je te worden belaagd door Social Justice Warriors, ontslag en excommunicatie van de gehele industrie.

1. Je leert bij deze mensen al snel je rug te dekken, anders steken ze er een dolk in

Het zijn bijna altijd Social Justice Warriors die zich conformeren aan de linksige ideologie. Ze zwermen net zolang om iemand heen die zich niet conformeert aan hun meningen tot het is vernietigt. Die meningen zijn: Obama is God, de overheid zal het paradijs op aarde brengen zodra de kwaadaardige witte man is vernietigd en iedereen die voldoende haat heeft tegen de blanke middenklasse representeert de superieure moraal der onderdrukten en kan niet worden bekritiseerd of worden uitgedaagd.

De Social Justice Warrior-generatie is een vuilstortplaats voor chemisch afval, vol onmenselijkheid en ijdelheid.”

 

Dit gaat dus over de Amerikaanse televisiejournalistiek. Kun je nagaan hoe erg het in de Europese, gesubsidieerde, televisiejournalistiek is. En dan gaat dit nog over televisie: bij ‘kwaliteitscouranten’ is het dit maal tien.