Media & TV

Bonusquote: Annabel Nanninga legt gevaar van slachtofferknuffelen uit

02-06-2016 10:37

“Door die denkwijze raakt de politie vleugellam, zegt columnist Annabel Nanninga. Ze volgt de oprukkende politieke correctheid met argusogen. Uit de VS en Engeland waait een nieuwe overgevoeligheid over, die in die landen vooral bloeit op universiteiten. Het is een bedreiging voor het vrije woord, vindt ze. ‘We gaan vrijheden inleveren als we niet oppassen. De EU heeft met alle grote internetbedrijven afspraken gemaakt over zogenoemde ‘hate speech’. De tekst ‘AZC Nee’ zou zomaar hate speech kunnen worden en daarom verboden.’

Aan de wortel van de nieuwe gevoeligheid ligt volgens haar het ‘slachtofferknuffelen’. ‘Mark Rutte die het opeens opneemt voor Sylvana Simons. Minister Van der Steur die Typhoon inzet tegen etnisch profileren, en de politie die sorry moet zeggen tegen die blaag. Van der Steur moet voor zijn mensen gaan staan en zeggen: ‘Sorry knul, jij hebt je auto eerlijk verdiend maar de ervaring van mijn mensen is dat een dure auto onder de kont van een lichtgetinte twintiger meestal niet veel goeds voorspelt.’ Als de politie zo racistisch was, zouden ze ook voortdurend Chinezen staande houden. Dat doen zij niet, want hoewel Chinezen toch ook geen blanken zijn, is deze groep zelden of nooit verantwoordelijk voor straatterreur, overvallen.'”

 

Onze TPOwervrouw Annabel Nanninga draagt haar steentje bij aan het debat over racisme in de Telegraaf, en dat zonder aan de toon te denken, wat wel zo fijn is.