Media & TV

Bonusquote: Volkskrant interviewt Annabel Nanninga

28-05-2016 12:33

“De mate waarin Sylvana wordt aangepakt is ook niet nieuw. Geert Wilders wordt al twaalf jaar beveiligd. Hij kan niet meer over straat, en moet elke dag van opiniemakers in gerespecteerde kranten lezen dat onder hem het neofascisme weer door de straten marcheert.

Ik noem mensen neger, Turk of Marokkaan en doe niet aan streepjesnederlanders. Aan dat hele politiek correcte taalgebruik heb ik geen boodschap. Binnen de grenzen van de wet moet je alles kunnen zeggen wat je wilt.

Als je bij het minste of geringste ‘racisme’ gaat gillen, raken mensen geïrriteerd en worden ze onwilliger om naar je te luisteren.

Maar geef één kick over die fucking islam of Erdogan, en je mail, Twitter en Facebook staan bol van de zeer geagiteerde jongelui.

In de Amsterdamse volksbuurt waar ik ben geboren en nog steeds woon, zijn het Tahrirpleinachtige toestanden, maar daar hoor je niemand over.

Dat superneerbuigende wangetjesknijpen en minder eisen stellen, werkt niet. We lijden aan de heiligverklaring van het slachtoffer. Als we ophouden de jongens die in de volkswijken de boel terroriseren als slachtoffers te behandelen, gaan zij zich misschien ook niet meer als slachtoffers gedragen.

Wees eens wat sterker en ga niet meteen in een hoekje liggen huilen als je een keer gediscrimineerd wordt.

voelen zich totaal niet vertegenwoordigd door de politiek en de media. Met name de publieke omroep en de grote landelijke kranten zitten nog in een eigen bubbel. Een klein rapport waarin tien gevallen van islamofobie in Rotterdam worden gemeld, komt – bam! – groot bij de NOS. Henk en Ingrid lezen dat en denken: onze dochter kan hier nooit rustig over straat, maar dat zien we nooit op het Journaal.

De enige die al twaalf jaar lang niet over straat kan vanwege zijn mening is Wilders.”

 

Zo dan. Dat staat. Geen vragen meer verder. Nou en of we bij TPO blij zijn met een held als Annabel Nanninga. Daarom dus.

Hele interview (absoluut bindende megaleestip) in de Volkskrant.