Opinie

Bonusquote: Youp van ‘t Hek slacht én Sylvana én Halina Reijn helemaal af

22-05-2016 12:47

 

“Ik kwam die Sylvana trouwens net tegen op de Oude Markt. Achter haar liepen die twee Nederturken van DENK, dat na de volgende verkiezingen gewoon DACHT heet. Ze ging boerka’s passen en vroeg of ik een winkel wist waar ze die dingen verkochten. Ik zei dat ze daarvoor in de feestartikelenwinkel moest zijn. Op de afdeling Carnaval. Achterin de winkel. Naast de zwartepietenpakken! Kon ze niet om lachen.

Ik zou zo cabaretier kunnen worden en dan de hele dag dit soort geitenneukersongein via de VARA lozen. Volgens die Matthijs van Nieuwkerk betalen die socialisten redelijk tot goed.

Een zekere Halina speelde een zogenaamde OK-vrouw. Ongewenst kinderloos. Hilarisch. Sterker dan Koot & Bie in hun beste dagen. Ze speelde in een fantastische nepdocumentaire. Ik kreeg tijdens het kijken heimwee naar zowel Jiskefet als Arjan Ederveen. Halina parodieerde op perfecte wijze een doorgeslagen actreutel 2.0, die alleen maar acteerde of aan de meest stompzinnige rubrieken in damesbladen en televisieprogramma’s meedeed.

Zelden zag ik een polderster zo geestig geparodieerd.”

 

Of het door zijn meerdere malen omvallen op een podium komt, of door de gesel der ouderdom, die ouwe Van ‘t Hek is duidelijk nog een heel stuk scherper en grappiger dan die ouwe zure De Jonge. Je vraagt je haast af: welk bestaansrecht heeft NRC Handelsblad nog als Youp van ‘t Hek de zaterdagse achterpagina niet meer vult? Voor je het weet wordt zijn plaats ingenomen door Claudia de Breij.

Via.