Media & TV

Bonusquote: waarom Joodse Nederlanders massaal naar Israël emigreren

06-05-2016 10:45

“Toen klonk het: ’Hé kankerjoden, jammer dat Hitler zijn werk niet heeft afgemaakt, ik hoop dat iemand anders dat doet.’ Daarna reed de onbekende rustig door.

Zijn zwager werd rond die tijd op straat aangevallen door een groep Marokkanen. Nu woont Menachim in Tel Aviv. „Joodse scholen, musea, winkels, bij elke Joodse instelling in Amsterdam staat zo’n politiehuisje. Je ziet zelfs bewakers met mitrailleurs. Ik vond dat geen gezonde omgeving voor mijn kinderen om op te groeien. Mijn zwager heeft nog steeds littekens.”

Ja, Nederland is een topland, alleen voor de Joden wat minder. Zichtbaar Joods over straat gaan kon gewoon niet meer. Europa heeft met de vluchtelingen de deuren opengezet, dat hebben ze niet zo slim aangepakt. Hier in Israël hebben ze tenminste een buffer kunnen bouwen tussen ons en het probleem.

Polak gaf voorlichting op scholen. Sommige leerlingen dachten dat er minstens een miljoen Joden waren in Nederland. Ze weigerden te geloven dat het er maar zo’n 40.000 zijn, want ze zagen overal rijke en machtige Joden. „Ik wilde iets doen tegen dat beeld. Maar wat wil je beginnen, met 40.000 tegen een miljoen moslims. Veel van hen wíllen niet eens contact.”

 

In De Telegraaf een alleraardigst artikeltje over de fantastische multiculturele heilstaat Nederland (EU) alwaar Joden zich massaal onveilig voelen door een toename van vooral islamitisch antisemitisme en dus even massaal naar Israel emigreren.

Geef toe: zo’n stukje mokerhard realisme naar de mensen toe op de dag nadat men de bevrijding door antisemitische onderdrukkers heeft herdacht en gevierd is wel zo verfrissend.