Entertainment

Gerard Joling: ‘Prince bleef naar vier, vijf nummers luisteren’

22-04-2016 13:47

“KRUISIGT HEM!” klonk het donderdagavond op de sociale media nadat zanger Gerard Joling op Twitter de zojuist overleden Prince herdacht. Steen des aanstoots:

Vanuit het hart

Een dag later geeft Joling uitleg aan Nu.nl. Volgens de zanger was het niet de bedoeling de aandacht op zichzelf te vestigen:

 

“Ik heb het bericht vanuit mijn hart gestuurd. Ik vind het verschrikkelijk dat hij is gestorven, en wilde hem op deze manier eren.”

 

Hoe zat het met dat optreden eigenlijk?

Dat optreden was volgens Joling in Biblos in Amsterdam. “Daar kreeg ik te horen dat Prince misschien zou komen kijken”, duidt hij zijn tweet. De zanger geloofde echter niet dat Prince echt zou opdagen. “Maar ik begon met zingen, ik had toen nog niet veel hits, was nog een jong jongetje. En daar stond hij, vooraan in het midden, tussen twee bodyguards. Hij bleef naar vier, vijf nummers luisteren. Lachend.”

Patricia Paay en David Bowie

Het is niet voor het eerst dit jaar dat een Bekende Nederlander wordt aangevallen wanneer deze stilstaat bij de dood van een wereldster en persoonlijke herinneringen ophaalt. Patricia Paay kreeg begin dit jaar de toorn van het volk te verduren toen ze na de dood van David Bowie in DWDD vertelde een spannende nacht met de superster te hebben gehad.

U begrijpt: alleen rouwen binnen de lijntjes, anders moet u kapot.