Media & TV

Bonusquote: Publieke Omroep neemt Panamaroute om exorbitante salarissen te blijven betalen

20-04-2016 10:38

Hier zie, uw belastinggeld af. Maar ze zijn er wel eerlijk over. En waarom ook niet? Schaamteloos graaien en OnsGeld via duistere Panamakanaaltjes naar de zakken van ‘unieke talenten’ blijven sluizen kan en mag gewoon. Dit om van overheidswege concurrentievervalsing aan te gaan ten aanzien van commerciële omroepen, die anders sociaaldemocratische iconen als Matthijs van N., Eva J., Giel B. en Jeroen P. komen wegkopen.

Volgens dit overzichtje van Elsevier uit 2015 is het fijn harken bij de NPO. Let u op de laatste zin:

De omroep laat weten dat het bedrag dat boven de norm uitkomt, door de omroep zelf wordt betaald, ‘dus niet van belastinggeld’.

Eh ja. Eigen opgepotte tegoeden. Van belastinggeld. Van een beetje ledengeld, wat overblijft na het betalen van de contentmanager van je extreemlinkse haatportaal. En van neveninkomsten via flop-up restaurants. Niks mis met enorm veel geld verdienen hoor. Maar Het Reservaat heeft haar eigen propagandakanaal, dat niet failliet kan want NPO, waar de kijker louter wordt gehersenspoeld eenzijdig wordt geïnformeerd, en waar bepaalde regels voor gelden. Het Reservaat is zo wereldvreemd, dat ze concurrentievervalsing en regels ontduiken gewoon sans gene afdoen als bittere noodzaak.