Opinie

Bonusquote: Peter Middendorp van de Volkskrant is een haatzaaier

18-04-2016 11:46

“In één zin genoemd worden met Pim Fortuyn, dat we dát nog mogen meemaken. Met Filip Dewinter ook nog eens, die leeft trouwens nog, maar moet ook afgeknald worden, als het aan Vlaamse onderbroekdouchers ligt. Verder is het een goed stel, hoor, die afvalligen, die door Peter Middendorp (haatzaaicolumn) zo subtiel met de vermoorde Fortuyn worden geassocieerd.

Wat Middendorp vergeet te noemen, is dat we met “6 guys with a laptop”, 4 met een camera, 3000 vrijwilligers, tienduizend donateurs en 1 matrozenpetje mogelijk hebben gemaakt dat in heel Nederland 9 maanden lang gedebatteerd is over de EU, de democratie en dit land, dat ons land is. En dat waren geen domme discussies.

Enfin, lang verhaal kort. Pim is dood. Vermoord door Volkert & de schrijftafelmoordenaars van de linksmedia en l’histoire se répète once again. De logica van het ‘gezonde verstand’ van Hater Middendorp. Als jij geen andersdenkende was, hoefde ik geen geweld te gebruiken.”

 

Dit is uniek: @pritt die op Geenstijl.nl een column in de ‘ik’-vorm schrijft. Voor zover ik weet is dat de eerste keer in 13 jaar Geenstijl. Dan weet je: this is serious shit.

Niet geheel ten onrechte. De column van Peter Middendorp in de Volkskrant zaterdag was zo hatelijk, zo rancuneus, zo onder de gordel, zo demoniserend, zo agressief, zo niet kwaliteitscourant en zo intens onbeheerst dom dat je je serieus kunt afvragen of die Middendorp in zijn vrije tijd misschien ook vrouwen in elkaar mept.

U denkt nu misschien: ‘De hoofdredacteur van de Volkskrant zal er toch ook wel wat van vinden’, maar dan heeft u het mis. De hoofdredacteur van de Volkskrant heet Philippe Remarque, een brave burgermansfatsoensborst zonder ook maar één kloot onder zijn piemel, een soort marionet van De Persgroep met maar één taak: het besliste einde van de Volkskrant-oplage zo lang mogelijk te vertragen.

En dat doe je door van de Volkskrant een laf D66-nuanceblaadje te maken met vooral heel veel feelgood voor wijven, gelul over gender, het inhuren van christelijke auteurs (M) die over cupcakes schrijven, Haro Kraak een baan geven, het tellen van het aantal blanke gasten in talkshows, ingezonden haatbrieven verzinnen en, uiteraard, door het inhuren van 1768 columnisten die er allemaal dezelfde exact gelijke wegkijklinkse ideologie op nahouden.

Lekker makkelijk, lekker veilig.

Bij de Volkskrant houden ze ook niet zo van kritiek: het is nog altijd allemaal de schuld van het internet. Die willen hun bek maar niet houden. Dus ja, dan kun je enige innovatie of verbetering ter bestendiging van je blad in de 21ste eeuw wel vergeten.

U kunt dus maar het beste zo snel mogelijk uw Volkskrant-abonnement opzeggen. Beter gaat het niet worden, wel hatelijker en rancuneuzer. En zeg nou zelf: wilt u werkelijk abonnee zijn van een krant waarover de geschiedenis straks oordeelt dat ze medeverantwoordelijk is voor het omleggen van wéér een opiniemaker met ‘de verkeerde mening’? Eén NRC die succesvol een revolutionair uit de samenleving wenst is toch meer dan voldoende?

Quizvraagje: wanneer wordt Philippe Remarque (D66) burgemeester van een middelgrote gemeente in Nederland?

 

Foto: de natte droom van Peter Middendorp en Philippe Remarque (en vele anderen).