Achtergrond

Bonusquote: de raarste opinie over ‘Erdogan = geitenneuker’

13-04-2016 14:32

Een anonieme auteur op de site Haber Arnhem, beheerd door voormalig Arnhems PvdA-raadslid Talip Aydemir, gaat uitgebreid in op de sociale implicaties van het omschrijven van de Turkse president Erdogan als ‘geitenneuker.’ De Duitse cabaretier Jan Böhmermann, die dit deed, wordt sindsdien bedreigd en bewaakt.

In zijn TV-programma Neo Magazin Royale maakte hij de Turkse president meer dan alleen belachelijk en werd Erdogan onder andere geitenneuker genoemd. Iets dat voor Turkse begrippen meer dan alleen schandalig is. Zelfs wij kunnen de vertaling niet in Turks verwerken in het artikel!!!

Het is me wat! Gelukkig dat ‘Turkse begrippen’ niet bijster relevant zijn in West-Europa, zelfs niet met drie!!! Uitroeptekens!!!

In Turkije kun je niemand geitenneuker noemen omdat dit ernstige gevolgen kan hebben. Dus gaat het eigenlijk helemaal niet om Erdogan of de vrijheid van meningsuiting.

Ehm jawel hoor. Het gaat er om dat Erdogan een laffe twat is die jankt als een meisje als iemand in, ik herhaal, West-Europa iets zegt. Dat dat in Turkije niet kan, is niet relevant als je in Duitsland zegt dat Erdogan een geitenneuker is. Het gaat dus wel om de vrijheid van meningsuiting. En om Erdogan, die daar doodsbang voor is. Het sluiten van kranten en het censureren van journalisten is daar een ander mooi voorbeeld van.

Humor kent natuurlijk zijn grenzen.

Nee hoor. De Turkse moraal en censuur kent grenzen. Namelijk: de landsgrenzen van Turkije.

En als je tegen Turken grappen maakt over seks moet je drie keer nadenken wat je zegt. De Duitse komiek dacht dus minder na en heeft nu een probleem.

Dreiging en geweld zijn volgens deze auteur dus geen gevolg van apengedrag door snel beledigde geitenneukers, maar komen op het conto van een komiek die terecht meende dat humor in West-Europa géén grenzen heeft en dat je niet een bepaalde groep dient te ontzien in je grappen.

Overigens is het wel het vermelden waard of we in Nederland Willem Alexander wel geitenneuker mogen noemen of niet?

Deze zin zit grammaticaal in elkaar als een geneukte geit, maargoed, ja we mogen Willem Alexander zo noemen. Kan ook gewoon, zonder dat je enig gevaar loopt op bedreiging ofzo. In theorie is er een wet tegen majesteitsschennis maar die slaapt net zo diep als Friso na een ski-tripje. Kijk maar: Willem Alexander is een geitenneuker.

Nee, geen vervolging.

Als je ballen hebt en de vrijheid van meningsuiting wilt testen in Nederland kun je vandaag nog een hashtag verzinnen.

Een hashtag verzinnen? #ErdoganGeitenneuker? Of meer zoals jullie eigen tags onderaan de pagina:

Screen Shot 2016-04-13 at 2.22.29 PM