Opinie

Bonusquote: islamofobe Tony Blair islamofobiseert de islam helemaal de moeder

29-03-2016 22:20

 

“We moeten stoppen met ontkennen wat er binnen in de islam gebeurt. De voorbije halve eeuw is er binnen de islam een beeld ontstaan over die godsdienst, zijn plaats in de wereld, zijn doelstellingen en zijn relatie met de politiek en de samenleving. Dat beeld heeft zijn religiositeit verdiept en de aard van de interactie met andere godsdiensten gewijzigd en is nu fundamenteel incompatibel met de moderne wereld.

Miljoenen kinderen krijgen deze vorm van islam systematisch ingelepeld. Het is dit ‘islamisme’ dat aan de basis ligt van islamistisch extremisme, dat op zijn beurt tot geweld leidt. De realiteit is dat de aanhangers van deze islam met vele miljoenen zijn, in vele landen officiële steun krijgen en dat miljoenen kinderen in de wereld het systematisch krijgen ingelepeld.

Deze ideologie heeft nu delen van de Europese moslimgemeenschap bereikt. Ze is niet geïnteresseerd in samenleven en wil geen dialoog, maar dominantie. Om die reden kan ze niet worden gecontroleerd, maar moet ze worden verslagen.

Doen we dat niet dan zullen deze terroristen een aanslag plegen die zo enorm zal zijn in aard en omvang dat we onze mening zullen moeten herzien; maar tegen dan zal het veel moeilijker zijn om deze strijd nog te winnen zonder maatregelen te nemen die regelrecht ingaan tegen ons waardensysteem.

We moeten een militaire capaciteit opbouwen die deze terroristen de baas kan, waar ze ook maar denken grondgebied te kunnen veroveren. Het gaat dus niet enkel om lokale troepen. Dat is een uitdaging voor het Westen, maar grondtroepen zijn nodig om te winnen en de onze zijn de meest capabele.”

 

Goh, die Tony…die zal zich nu wel onnoemelijk populair maken. Leer ons de populariteit van waarheidzeggers kennen. Wil je een column op TPO, Tony? Quote uit opiniestuk in Sunday Times.