Media & TV

VIDEO – Alexander Klöpping enthousiasmeert CNBC helemaal de moeder

24-03-2016 23:01

De onlinekiosk Blendle heeft woensdag de Amerikaanse versie gelanceerd. In deze versie kunnen gebruikers tegen betaling losse artikelen lezen van bekende titels als The Wall Street Journal, The New York Times en The Financial Times. Ook publicaties van het grote tijdschriftenconcern Time maken deel uit van de Amerikaanse versie. CEO Alexander Klöpping tourt momenteel dus rond door de VS. Dat levert epische beelden op bij CNBC’s Closing Bell.  “What does that mean, if you just don’t like an article you get a refund?” Hollands glorie!

Het is de eerste stap van Blendle buiten Europa, na een succesvolle start in Nederland en Duitsland. In deze twee landen heeft Blendle inmiddels meer dan 650.000 gebruikers, waarvan een groot deel jonger is dan 35 jaar. In de Verenigde Staten is in eerste instantie een betaversie gelanceerd, met een relatief kleine groep van ongeveer 10.000 testgebruikers.

De digitale kiosk biedt lezers de mogelijkheid om zonder abonnement te bladeren in honderden kranten en tijdschriften. Gebruikers betalen daarbij alleen een klein bedrag voor artikelen die ze daadwerkelijk lezen.

Lees ook

Dossier Blendle