Media & TV

Duitse vrouwelijke Pim Fortuyn (AfD) sloopt rouwenden na aanslag Brussel

23-03-2016 14:24

De leider van de rechtse Duitse partij Alternative für Deutschland (AfD), Frauke Petry, heeft woensdag via sociale media het rouwbeklag over de slachtoffers van aanslagen in Brussel gehekeld. Petry zei dat de solidariteitsbetuigingen van “huichelaars” komen.

De leider van de populistische en anti-immigratiepartij verwijt de ‘huichelaars’ uiteindelijk niets tegen terrorisme te ondernemen: “Nu zijn ze weer iets, ze waren Charlie, ze waren Parijs en nu zijn ze allemaal Brussel of België. En iedereen zal weer heel druk bezig zijn met betogen tegen ‘rechtse ophitsers’ en vergeten er iets tegen (de terreur) te doen. Dus we horen mogelijk snel: ik ben Berlijn, ik ben Rome, Malmö of Rotterdam.”

De krant die Petry’s boodschap woensdag meldde, Bild, is het niet met haar eens. Bild zette er de kop “een giftige Facebook-boodschap” boven.

Onder Petry keert AfD zich sinds halverwege vorig jaar vooral fel tegen immigranten, de islam en de EU. Bij drie recente deelstaatsverkiezingen scoorde AfD erg goed met tussen de 13 en 23 procent van de kiezers.

Anp

 

Screen Shot 2016-03-23 at 14.20.57 Screen Shot 2016-03-23 at 14.21.18