Opinie

Bonusquote: ‘We moeten dringend de heilloze term ‘islamofobie’ bannen’

23-03-2016 12:43

 

“Neen, het bloedbad in Brussel is niet onze schuld, zoals de 130 doden in Parijs van 13 november niet die van Frankrijk waren. En neen, de aanslagen zijn niet het werk van ‘losgeslagen individuen’.

Het is nu de hoogste tijd dat we ophouden onszelf voortdurend van alles de schuld te geven. We zijn geen land van xenofoben.

Ten tweede moeten we dringend de heilloze term ‘islamofobie’ bannen. In een democratische seculiere maatschappij mag elke godsdienstige of andere overtuiging bekritiseerd worden.

Er bestaat nog minder reden om kritiek op de islam gelijk te stellen met racisme. Beweren dat ‘de moslims van vandaag de Joden van de jaren 30’ zijn, is obsceen.

(Sommige moslims) krijgen haat ingelepeld tegen ‘de kruisvaarders’ en de ‘zionisten’, tegen ongelovigen en foutgelovigen. Ze krijgen de boodschap dat een maatschappij ofwel islamitisch ofwel fout is.

We moeten terdege beseffen dat (…) de boodschap van jihad tegen ‘de vijanden van de islam’ binnenkomt via tal van zenders, en met op zijn minst een deel van de huidige vluchtelingen uit het Midden-Oosten.”

 

Aldus een Vlaamse in de politiekcorrecte Vlaamse courant De Standaard. Titel: Willen we eindelijk eens wakker worden?.

Verder commentaar bij deze opsomming van waarheden lijkt ons overbodig.