Opinie

Bonusquote: ‘We hebben ons laten verblinden door politieke correctheid’

23-03-2016 12:03

 

“De overheid maakt al decennialang sensibiliseringscampagnes, waarin ze slecht rijgedrag aan de kaak stellen. Niemand die het in zijn hoofd haalt om daar een polemiek over te beginnen: ‘Waarom focussen we op de slechte chauffeurs? Terwijl er zoveel veilige en hoffelijke mensen rondrijden!’ Maar dat doen we dus wél met het multiculturele drama, zoals Paul Scheffer het in 2000 al noemde: we hebben ons laten verblinden door politieke correctheid.

Maar in plaats van daarop te reageren, werd er een karaktermoord op mij gepleegd. Ik spoorde zogezegd niet, speelde in de kaart van rechts. Ze noemden me zelfs islamofoob.

Ik riep destijds al om een spirituele godsdienstbeleving in plaats van een publieke. Voor mij hoort godsdienst thuis in je hart. En dat geldt niet alleen voor de islam, maar voor alle religies: la réligion sera spirituelle ou ne sera plus.

We hebben die straatjongeren veel te lang weggelachen en dat wisten ze. Maar de kern van de zaak was toen al duidelijk: die straatjongens waren aan het criminaliseren. Ze stonden te dealen en sluisden een deel van het geld door naar de jihad, bij wijze van boetedoening voor hun slechte gedrag.

Denken dat er alleen maar goeie moslims zijn, dat het allemaal theedrinkers en couscouseters zijn, is miskennen dat er een grote diversiteit bestaat binnen de moslim-gemeenschap. Wees maar zeker dat daar ook slechteriken tussen zitten

Mijn boek heeft bewezen dat we achter de feiten aan hinken, maar ik ben daar absoluut niet trots op. Ik vind het zelfs betreurenswaardig.

(Nogmaals) undercover gaan in die radicale milieus? Nee. Ik heb van verschillende media de vraag gekregen, maar ik heb telkens geweigerd. Had ik nu hetzelfde gedaan, dan hadden ze m’n lichaam teruggevonden in het kanaal. ISIS is harteloos.”

 

Net als Arthur van Amerongen 10 jaar geleden undercover ging in Molenbeek, ging ook Hind Fraihi undercover in het Brusselse kalifaat. Ook zij publiceerde daarover een boek waarin zij waarschuwde voor islamitische radicalisering, en ook zij werd uitgekotst als islamofoob en racist. En net als Arthur van Amerongen krijgt ook Hind Fraihi nu meer dan gelijk. Compleet interview (leestip) in HUMO.