Media & TV

Megaboete voor Heel Holland Bakt/Max iets lager

10-03-2016 16:30

Omroep MAX heeft een klein succes geboekt in het bezwaar tegen een boete van het Commissariaat voor de Media. De boete wordt verlaagd van 162.000 euro naar 145.800 euro, heeft de media-waakhond donderdag laten weten. MAX kreeg de boete vorig jaar omdat de omroep Albert Heijn en Bol.com in staat stelde geld te verdienen aan producten van het populaire tv-programma Heel Holland Bakt. Omroepdirecteur Jan Slagter noemde de boete destijds ‘buitenproportioneel hoog’.

Volgens het commissariaat heeft de omroep het zogenoemde dienstbaarheidsverbod overtreden. Dat houdt in dat de publieke omroep niet dienstbaar mag zijn aan winst van derden. Maar, schrijft het Commissariaat donderdag:

 

“Omroep MAX heeft in zijn bezwaar aangevoerd dat hij zich heeft ingespannen om zogenoemde aanhakende reclame te voorkomen. Ook heeft Omroep MAX voor de resterende duur van de licentieovereenkomst aanvullende afspraken gemaakt die toekomstige overtredingen van het dienstbaarheidsverbod moeten voorkomen. Deze maatregelen van Omroep MAX zijn voor het Commissariaat aanleiding geweest om de boete te verlagen.”

 

Waarvan akte.

Lees ook

TPO – Ton Elias boekt forse overwinning op Heel Holland Bakt

Bonusquote – Sara Kroos loopt blauwtje bij Heel Holland Bakt