Opinie

VARA-leden: ‘Referendum is racisme, seksisme, haatzaaien, kolonialisme, extreemrechts’

07-03-2016 19:52

“De vraag die op zes april aan kiezers in Nederland voorgelegd wordt, is zo’n vraag. Het referendum is het gevolg van een campagne van het mediabedrijf Geenstijl en zal haar giftige politiek verder normaliseren. Mensen in Nederland worden bovendien gevraagd iets te vinden over iets dat in de eerste plaats gevolgen heeft in Oekraïne. Dit is waarom we op zes april beter thuis kunnen blijven.

De eerste reden hiervoor is dat de drijvende kracht achter het referendum het nationalistisch rechtse weblog Geenstijl is. Doormiddel van het referendum probeert zij haar politiek van racisme, seksisme en het zaaien van haat gemeengoed te maken. Hoe hoger de opkomst in dit referendum over een akkoord dat door alle andere EU-lidstaten al geratificeerd is, hoe beter voor hen. Met de campagne rond het referendum zet het weblog dat onderdeel is van de Telegraaf Media Groep nieuwe en gevaarlijke stappen vooruit.

De tweede reden om het referendum te boycotten, vloeit voort uit de politiek van de initiatiefnemers en is de koloniale vraagstelling. Een staat in het ‘economisch ontwikkelde’ centrum van de EU zou mogen bepalen of de EU banden aanknoopt met economisch minder geavanceerde staten.

Bezorg extreemrechts geen overwinning. Blijf thuis bij dit referendum. Kom op straat tegen racisme en nationaal-chauvinisme.”

 

Dus het Geenpeil-referendum is ‘gevaarlijke stappen vooruit’. Juist ja. Misschien maar het beste als we een soort, hoe zullen we dat eens noemen, ‘staatspolitie’ in het leven roepen die de ‘giftige politiek’ verspreidende, hoe zullen we dat eens noemen, ‘dissidenten’ van Geenstijl kan, hoe zullen we dat eens noemen, ‘heropvoeden’?

Wel zielig voor al die mensen in de Oekraïne: straks krijgen ze geen associatieverdrag omdat een VARA-ledenwebsite alle associatieverdragvoorstanders heeft opgeroepen niet te gaan stemmen.

Lekker verschillig weer!

 

Foto: Diverse VARA-coryfeeën. Mede uit hun naam wordt nu opgeroepen niet te gaan stemmen voor het referendum op 6 april via een dankzij hun werk gefinancierde website, met dank aan de Nederlandse Publieke Omroep.