Opinie

Bonusquote: Auke Kok slacht NIMBY-graaisocialisten in Amsterdam-Zuid af

05-03-2016 15:03

“Ongeveer een kwart van de verenigingsleden stemde tegen de komst van de asielzoekers met een verblijfsstatus. Opmerkelijk, want de PvdA zit diep in het DNA van de Samenwerking en opvallend veel bewoners komen uit kringen van VPRO/Vrij Nederland/de Volkskrant. Het betreft hier al dan niet gepensioneerde journalisten die het in geschrifte vaak opnamen of nog steeds opnemen voor de verschoppelingen, die in de ogen van een flink smaldeel dus niet welkom zijn.

Leve de vluchteling, maar liever niet in de Frans van Mierisstraat: dat idee.

Boegbeeld van het protest is onder anderen Philip van Tijn, ex-journalist en –topambtenaar ten stadhuize en broer van wijlen VN-hoofdredacteur Joop. Dat iemand in deze moreel en intellectueel superieure kringen termen als „naïeve naastenliefde” gebruikt, wat Van Tijn in dit verband deed, maakt het wel komisch. Temeer daar hij jarenlang de rechterhand was van de politiek-hypercorrecte PvdA-burgemeester Ed van Thijn.”

 

Had u misschien nog niet meegekregen maar een luxe woningcoöperatie in Amsterdam-Zuid (de goudkust waar alleen maar nette blanke OSM wonen) zou drie(!) asielzoekers opnemen. Een kwart van de bewoners, allemaal rijk, blank, Vpro-lid, PvdA/GroenLinks/D66-stemmend, NRC en Groene Amsterdammer-lezend, Wilders en Geenstijl-hatend, elitair, hoogopgeleid, babyboomer en altijd als eerste op de bres tegen ‘xenofobie’, ‘intolerantie’ of ‘de toon van het debat’ maar uiteraard voor de opvang van asielzoekers was TEGEN de opvang van die drie asielzoekers in hun eigen woonomgeving.

Want asielzoekers, en u begrijpt: de bedoeling is dat asielzoekers ergens anders in de stad worden opgevangen bij andere stadsbewoners maar niet in hun eigen achtertuin! Zo werkt solidariteit natuurlijk niet! ‘Parbleu plebs, jullie hebben toch wel Animal Farm gelezen? Hmm? Wij heuren in deze enclave gevrijwaard te blijven van schorriemorrie want wij zijn iets meer gelijker dan anderen!’

Nog triester is dat één van de grootste klagers tevens de grootste hypocriete PvdA’er ooit is (op Marcel van Dam na). Notabene oud-journalist (in zijn tijd dus extreem links), broer van een marxistisch linkse oude mediale ex-hoofdredacteur en oud-medewerker van de meest linkse PvdA-burgemeester van Amsterdam ooit.

Dankzij columnist Auke Kok, die kennelijk een column heeft in de slechtste krant van Nederland (NRC Handelsblad) (waarom Auke Kok zijn talent in dat oude papier verspilt weet niemand), weten we nu dus hoe hypocriet ‘fatsoenlijk’ NIMBY-Nederland bij voor- en achternaam kan worden genoemd: Philip van Tijn. Graaisocialist.