Opinie

Het domste Volkskrant-artikel ooit, barstensvol onjuistheden, door Peter de Waard (87)

04-03-2016 14:17

Wauw. Wij waren al heel veel intens domme, hatelijke en rancuneuze Volkskrant-‘artikelen’ van Peter de Waard (128) gewend. Maar deze De kwestie slaat toch wel echt alles. We beginnen ons nu zelfs serieus af te vragen of de hoofdredactie wellicht op vakantie is? Want wij kennen huisgenoot P. een beetje en weten dat ook hij, zelfs hij, nog waarde hecht aan enige kwaliteit. Ook als het gaat om, eh, Haro Kraakiaanse semi-opinie, die schijnbaar als een onuitroeibare kanker uitzaait in wat voorheen ‘kwaliteitskranten’ waren.

“Hee kijk, drie totaal verschillende politici met een totaal verschillende achtergrond in elk een ander land! Snel, we gooien ze op een hoop vanwege de haarkleur!”
Ja, erg leuk en vooral origineel. En er was dus helemaal niemand in dat hele Init-gebouw die kon zeggen: “De Waard, dit is wel heel erg niveauloos hoor, zelfs voor een hatelijke linkse moralist die alleen door een rancunewaas heen kan tikken zoals jij, je kunt met gemak 1940 á 1945 andere, wel originele overeenkomsten tussen die drie politici vinden”.
Echt helemaal niemand? Ook die Ombudsvrouw niet ofzo? Of een officemanager? Of stagemillennial? Ik noem maar wat.

Populair ≠ populisme

Nu kun je met veel moeite misschien nog Wilders en Trump op de ‘populistische’ hoop gooien, als het dan echt moet, maar dan kijk je wel over het feit heen dat Wilders een raspoliticus is die zich als een vis in het water voelt op het Binnenhof en daar al enkele decennia meedraait terwijl Trump zich nog nooit eerder heeft geïnteresseerd voor de politiek.

Maar Boris Johnson is toch echt werkelijk nooit populistisch geweest. Als je dát denkt heb je wel heel erg weinig begrepen van de Britse politiek en zou je überhaupt niet in de Volkskrant moeten publiceren. Johnson is trouwens wél populair, anders win je geen burgemeestersverkiezingen als Latijn-brabbelende, super elitaire Tory in een door Labour gedomineerde stad, maar dat is beslist niet hetzelfde als populist.

Trump en immigranten

Trump is inderdaad tegen illegale immigranten (wat het, in tegenstelling tot wat de grachtengordel denkt, juist goed doet bij legale immigranten maargoed, de grachtengordel en moeite doen om zich in de Amerikaanse politiek te verdiepen is al lang geleden opgegeven, want ‘democraten = goed’ en ‘republikeinen =fout’, wel zo makkelijk dat wereldbeeld), maar Johnson heeft juist altijd vóór immigratie gepleit. Vóór immigratie, Volkskrant en Peter de Waard, VOOR!

Werden de feiten dit keer door Yvonne ‘zzp’ers betalen geen aow-premie’ Hofs gecheckt? Feit is overigens ook dat ze in de UK een stuk meer hebben aan jonge Indiërs dan aan Roemenen.

EU

Ook een feit: Wilders wil uit de EU omdat die corrupt is, maar Johnson wil juist uit de EU omdat de rest van de wereld harder groeit dan Europa en de UK zich daarom meer wil richten op de Commonwealth. Terwijl Trump waarschijnlijk überhaupt nog nooit van de EU heeft gehoord.

Godsammekrake opa De Waard, was die cursus ‘even Googlen voor je wat opschrijft’ echt te moeilijk voor je? Misschien moet je het voortaan toch maar bij de kinderboekjes van Annie M.G. Schmidt houden. Haatzaaien en demoniseren tegen alles wat niet links genoeg voor je is, is ook een kunst wil ik maar zeggen.

S.S. Titanic

Wij van TPO zijn trouwens óók blond, allemaal, dus ook die ginger (en man, zelfs Annabel Nanninga, en hetero en wit en dus fascist).

Dag Volkskrant! Dag oud medium! Groetjes aan het orkest dat doorspeelt terwijl het schip zinkt!