Opinie

Bonusquote: Rob Hoogland sloopt NRC Handelsblad-lezers: ‘Nieuwe fascisten’

29-02-2016 10:39

“De nieuwe fascisten zullen zich antifascisten noemen. Een uitspraak van Winston Churchill, die trouwens tevens wordt toegeschreven aan de Nederlandse schrijver/historicus Jacques Presser en aan Henry Morgenthau, minister van financiën onder Franklin D. Roosevelt.

Hij [Pegida-voorman Edwin Wagensveld] toonde het Pegida-logo van een vuilnisbak waarin symbolen worden gegooid, waaronder de IS-vlag en inderdaad een hakenkruis. Hij wees dat hakenkruis juist af en daarom was het krankzinnig om hem in te rekenen, al waren verschillende media een andere mening toegedaan.

De voornaamste: NRC Handelsblad.

Hoofdredacteur Peter Vandermeersch in een tweet vlak na de aanhouding: „Pegida-voorman Erik Wagensveld toont hakenkruis, wordt opgepakt bij demonstratie. Pegida laat weer ware gezicht zien.”

Vervolgens las ik een NRC-column van Ilja Leonard Pfeiffer, die iedereen die niet tot de Nederlandse elite behoort tot de daar-moet-een-piemel-in-categorie rekent, met andere woorden: op één grote tokkiehoop veegt.

En toen dacht ik, met de uitspraak van Churchill/Presser/Morgenthau in het achterhoofd: verhip, die gasten hebben zelfs al hun eigen krant.”

 

Telegraaf-columnist Rob Hoogland las ook de haatzaaiende leugens van de ‘kwaliteitscourant’ NRC Handelsblad en kwam tot de conclusie dat die zogenaamde ‘fatsoenlijke’ elite steeds enger en steeds intoleranter wordt.