Entertainment

Ophef: Stephen Fry maakt grap over vrouw, dat mag dus niet van Twitter

15-02-2016 09:44

Een grap van Stephen Fry, gisteren tijdens de uitreiking van de BAFTA Awards heeft voor ophef gezorgd. Op zijn beurt maakt de bekende Britse komiek zich nu boos over de ontstane commotie. Host Fry maakte bij de uitreiking grappen, en noemde de winnaar van ‘beste kostuumdesigner’, Jenny Beavan, een ‘Bag Lady’ (Dakloze). “Alleen een van de grootste filmkostuum-designers kan naar de show komen, gekleed als dakloze”.

De BAFTA is de “British Academy of Film and Television Arts” en reikt een van de belangrijkste filmprijzen uit. Twitteraars, bij wie niet iedereen de vriendschap tussen de twee bekend was, ontplofte bijna van woede: “ongehoord”, “bastard”, “a complete arsehole”.

‘Mag ik hier uit?’

Anderen vonden de grap juist treffend. Intussen krijgt Stephen ook veel steun, van twitteraars, die vinden dat een dergelijke grap moet kunnen. Ook Stephen is bezig met een ontploffing en tweet een reeks verontwaardigingen, “She is a friend, you moron”. Mensen die Stephen kunnen helpen aan een manier deze planeet te verlaten wordt ook aangemoedigd contact op te nemen met de acteur.

Screen Shot 2016-02-15 at 09.43.45