Media & TV

Rutte: Sorry voor Jan Slagter-grap

11-02-2016 17:37

Minister President Mark Rutte biedt zijn excuses aan, aan iedereen “die zich mogelijk beledigd voelt”. Omroepbaas Jan Slagter zei eerder over de grap die over hemzelf ging: “Ik vind dat dát een minister-president niet past en dat vond ik er vreemd aan”. Hij was zichtbaar niet blij met de grap over zijn vermeende relatie met de dochter van Jan Marijnissen.

Benaderd door de media bood de premier glimlachend zijn excuses aan aan iedereen die zich mogelijk beledigd voel door het Correspondents’ Dinner van gisteren.

Relatie met Lilian Marijnissen

Over de vermeende relatie zei Slagter vandaag tegen het AD: “Wij kunnen het zowel op maatschappelijk als persoonlijk vlak goed met elkaar vinden en ervaren een goede vriendschap. Dit betekent echter niet dat er sprake is van een relatie”. Volgens hem worden de twee nu al dagenlang geconfronteerd “met verhalen in de media over ons (vermeende) privéleven”, daarom voelt hij zich nu genoodzaakt toch te reageren.

Eerder deze week werden er bij het programma Voetbal Inside, nog veel explicietere verwijzingen gemaakt naar de relatie tussen Slagter en Marijnissen. Johan Derksen kreeg daar de lachers op zijn hand met een reeks seksueel getinte grappen.

(TPO / ANP)