Media & TV

Policorwatch: David Cameron wil dat BBC geen ‘Islamitische Staat’ meer zegt

18-01-2016 13:17

David Cameron, de premier van Groot-Britannië, is boos op de BCC (de Britse NPO). In een radioprogramma, ironisch genoeg ook van de BBC, zei Cameron maandag dat “Moslimfamilies in het hele land waarschijnlijk van wanhoop hun handen op het hoofd hebben gelegd omdat de BBC wéér ‘Islamitische Staat‘ heeft gezegd”.

“En ze zeiden niet eens ‘de zogenoemde Islamitische Staat‘. Het is zo belangrijk!”, zo jammerde Cameron gratuit politiek correct de Britse ether vol.

Veel enger was dat de premier ook nog even liet weten dat hij dit “zou gaan bespreken met de BBC”.
Het is onduidelijk of dit het impliciet toegeven van door de staat opgelegde policor censuur van een publieke omroep is.

Interessant detail is dat Cameron niet wordt gehinderd door enige hypocrisie of tonnen boter op zijn hoofd want zelf hanteerde hij de term ‘Daesh‘ pas vanaf 2 december 2015. En dat alleen maar omdat andere policor politici hem net zo lang onder druk hebben gezet de term ‘Islamitische Staat‘ niet meer te gebruiken tot hij overstag ging.

TPO noemt ‘IS‘ overigens ‘ISIS‘ (Islamitische Staat in Irak en Syrië) of ‘Islamitische Staat‘, aangezien de naam van Islamitische StaatIslamitische Staat‘ is en wij graag dingen gewoon bij de naam noemen, zoals de ‘Islamitische StaatIslamitische Staat.

We hebben overigens geen idee wat The Guardian voor term hanteert voor Islamitische Staat maar dat zal wel zoiets zijn als: ‘Staat van Slachtoffers van het Westen en Kansrijke Aankomend Britten’ (SSWKAB), The Guardian kennende.