Opinie

Bonusquote: ‘Onwelgevallige info over vluchtelingen doofpotten is best okee’

17-01-2016 13:39

“Ik word gek als mensen het woord politiek correct gebruiken. Die term wordt altijd misbruikt. Het wordt te pas en te onpas gebruikt door rechtse mensen als een sneer. Zonder na te denken.

En in het begin was de politie terughoudend om dat bekend te maken. Ze wilden de rechtse krachten in de samenleving niet extra provoceren. Ik heb sympathie voor de politie in die situatie.

Er zijn allerlei redenen om informatie niet direct naar buiten te brengen, zoals rechtsradicalen niet in de kaart spelen.

Er was een islamitische verlichting, ver voor er een christelijke of een joodse was. De verlichting is niet beperkt tot één cultuur, het is een universele beweging. De kans is groot dat Syriërs die vluchten voor fundamentalistische salafisten delen van de Verlichting omarmen.”

 

We zouden een uitgebreid en smalend commentaar kunnen leveren op dit interview met filsofe Susan Neiman in Trouw maar waarschijnlijk heeft u al wel voldoende aan hints als: ‘linkse moraalfilosofe’ of ‘in veel landen wordt veel te weinig aandacht gegeven aan het eigen giftige verleden. Logisch dat het anti-westerse sentiment in de wereld groeit.’

Leer ons u kennen…