Opinie

Terugkijken: Sywert van Lienden maakt een fout (maar ook een belangrijk punt)

13-01-2016 11:50

In DWDD dinsdagavond vertelde Sywert van Lienden over statistieken die zouden aantonen dat verdachten van allochtone afkomst veel vaker verdacht worden van een zedendelict dan autochtone verdachten. Hij deed daarbij ook een poging de statistieken uit te leggen. Maar zoals wel vaker bij statistieken ging dat fout: ‘Een nul teveel’, zoals hij later zelf uitlegde op zijn weblog. (Het was overigens wel iets meer dan een nul teveel.)

Ondanks het feit dat zijn misinterpretatie van de cijfers niet automatisch ook betekent dat de feiten zelf (‘allochtonen zijn vaker verdacht van een zedenmisdrijf’) onjuist zijn, zag policor Nederland direct de kans schoon en werd de strontkar uit het vet gehaald om Van Lienden eens flink onder een dampende laag poep te bedekken (tik de naam ‘Sywert’ in op Twitter om de poorten van Hades te openen).

Waarmee het hele punt van Van Lienden, en van Albrecht, nog maar eens extra wordt bewezen: Nederland en de Nederlandse media zijn zo politiek-correct als Moskou tijdens de Sovjetunie.

Terwijl in Zweden en Duitsland de ONTLUISTERENDE doofpotten(!) over het gedrag van vluchtelingen openlijk worden toegegeven, door de politie maar de media hebben daar zeer zeker een aandeel aan geleverd, gaan we in Nederland gewoon verder met de waarheid bedekken onder een dikke, romige, dampende, verstikkende laag van politieke correctheid.

In Nederland gebeurt dat op klassieke wijze, want niet de feiten zijn de schuldige, maar de boodschapper, altijd de boodschapper. Vandaar dat die arme Sywert van Lienden nu reeds op een virtuele parkeerplaats van een virtueel Mediapark virtueel afgeslacht ligt te zijn door vijf virtuele kogels.

Opdat policor Nederland ook vandaag weer jubelend kan roepen dat ‘Nederland juist niet policor is, want elk incident met asielzoekers wordt breed uitgemeten en je kunt geen blad openslaan of het gaat om de islam!’.

Het verschil met policor naties als Zweden en Duitsland is echter dat in Nederland al eens een keer iemand door een lid van de policorbrigade is vermoord, om een mening, en dat er sinds die tijd weliswaar een hoop is veranderd als het gaat om meningen en debat, maar dat de brenger van onwelgevallige feiten nog altijd kan rekenen op beklemmende haat en verregaande pogingen tot repressie van lieden die zichzelf ‘fatsoenlijk’ en ‘respectvol’ noemen.

Zie ook Geert Wilders: de enige reden dat hij nog in leven is, in de open democratie Nederland anno 2016, is dat hij 24 uur per dag zwaar wordt bewaakt.

Nederland heeft eerder een populair democratisch door het volk verkozen politicus verloren, alleen omdat hij dingen zei die anderen niet bevielen en heden ten dage heeft Nederland een politicus die alleen dankzij zware beveiliging kan blijven bestaan, maar policor Nederland roept doodleuk, sans ironie (want dat is kwetsend) ‘dat Nederland helemaal niet politiek correct is en dat juist alles mag worden gezegd!’.

Maar natuurlijk…

Bij dezen dan: 2 + 2 = 5