Media & TV

Hoe de Duitse rechtstaat wordt uitgelachen door Noord-Afrikaanse jonge mannen

12-01-2016 10:36

Screen Shot 2016-01-12 at 10.28.12

Klik op de verdachte Marokkaanse jongemannen om de (Duitstalige) reportage te kijken.

 

Samenvatting: in de grote Duitse steden (in de reportage gaat het over Keulen, Hamburg en Düsseldorf) is er een serieus en groot probleem met ‘jonge mannen van Noord-Afrikaanse afkomst’. Het probleem is zo groot dat de politie sommige wijken heeft omgedoopt to klein-Maghreb.

Aan het woord komen verdachten (sommigen reeds veroordeeld) van de diefstallen en aanrandingen tijdens de oudejaarsavond: allemaal wonen ze in een asielzoekerscentrum, allemaal zijn ze een jongeman, allemaal hebben ze ‘echt niets gedaan’ en waren ze op oudejaarsavond niet eens buiten, en allemaal lachen ze de rechtstaat uit. Als ze al worden gestraft dan is het een week voorwaardelijk: meestal betekent het dat ze na veroordeling weer op vrije voeten zijn. Lachend gaan ze weer naar huis.

Deze reportage citeert ook uit een geheim(!) politierapport van de politie in Düsseldorf. Daaruit blijkt dat de situatie onhoudbaar lijkt te worden en er no go area’s ontstaan. Wederom: de rechtstaat is niet bij machte iets tegen de bendes van voornamelijk Noord-Afrikaanse jongemannen te ondernemen.

Ook in beeld: een uitsmijter van een club in Hamburg. Hij vertelt over oudejaarsavond. Hoe het tien minuten voor twaalf een vrolijke en feestelijke bedoening was, en hoe hij twee uur later omgeven was door pure haat en vrouwen moest ontzetten die werden aangerand waar hij bij staat. “Ik heb op de menigte moeten inslaan”, zo zegt hij.

Dit is een grimmige maar uiterst realistische repo, notabene van het kwaliteitsmedium Der Spiegel. De conclusie na het kijken van deze repo is onvermijdelijk: Duitsland heeft een serieus probleem met een bepaalde groep inwoners, een probleem dat niet mag worden benoemd, een probleem dat steeds groter wordt en een stemming onder zowel politie als burgers dreigt om te slaan. De rechtstaat lijkt totaal niet te zijn ingericht op de vele duizenden criminele jongeren.

Een must see voor alle wegkijkers en jij-bakkers.

 

Screen Shot 2016-01-12 at 10.41.39 Screen Shot 2016-01-12 at 10.46.31Screen Shot 2016-01-12 at 10.54.16Screen Shot 2016-01-12 at 10.58.17