Het amicale mailbox-feestje van het Blendle krantenoverzicht

04-01-2016 13:17

Van: Blendle Krantenoverzicht

Subject: Krantenkop met prikkelende stelling of vraag maar zonder hard nieuws

Hee hoi ouwe huisbeer van me!

Ook vandaag hebben we weer een overzicht voor je samengesteld dat beslist politiek-correct en sturend is maar tegelijkertijd hebben we nét op het moment dat je gaat denken van ‘godsamme dat Blendle is ook een nauw verholen policor jeugdjournaal’ een lichtelijk rechtsig stukje uit Elsevier ofzo in de selectie opgenomen.

Nou, daar gaan we:

Volkskrant

Wie is de mens [Naam Politicus]?

Portret van een politicus. Kop is omineus als het een PVV-er of VVD-er is, joyeus als het een PvdA-er of D66-er of GroenLinkser betreft. Overige partijen krijgen nauwelijks aandacht en al helemaal niet in Blendle want grootste gemene deler je weet zelf.

Quest

Hoe vaak peuter jij eigenlijk?

Populair-wetenschappelijk, vermoedelijk het stuk waar de subjectline van deze mail over gaat, bijvoorbeeld ‘Een maand lang je snot opsparen, wat doet dat met je?’

Psychologie Magazine of een ander wijvenblad

Irene (31) gooide het roer radicaal om, en werd eindelijk gelukkig

Human interest. Irene (31) koos voor een leven als hoer/boorplatformmedewerker/Tibetaanse monnik/nertsenfokker/ iets ander buitenissigs en vindt daar dingen van. Teaser altijd afsluiten met een citaat dat heftig maar positief is, zoals “ik raakte mijn hele sociale leven kwijt maar vond mezelf terug.”

Trouw

Ontmoet de man achter een politicus/partij/groot bedrijf/schandaal

Profiel van een succesvol maar naar sociaaldemocratische fatsoen- en respectnormen slecht persoon. Trouw sprak met zijn moeder, die naar verluidt nooit eens een bloemetje van hem krijgt.

Parool

Een jaar Urban Gardening en wildbreien

Vervelende hipster doet een jaar lang iets hips, meestal milieuvriendelijk en/of onnodig primitief, en is uiteraard zo ijdel dat hij het hele jaar bijhield wat dat precies met hem deed. De uitkomst van het experiment staat niet in deze nieuwsbrief, maar wel iets onthullends. “Na drie maanden miste ik mijn oude gewoontes niet, en ook werd ik spontaan schatrijk, nog hipper, tien jaar jonger en altijd omringd door zonneschijn.”

HP/de Tijd

Alweer dit verhaal?

Blendle plugt soms dagen achtereen een totaal oninteressant verhaal in haar nieuwsbrief. Vermoedelijk omdat de auteur ervan op mindfulness zit met de Blendle-samensteller, ofzo. (U denkt nu aan het verhaal van de hand met de krakende botten dat momenteel door onze strot geduwd wordt, inderdaad, dat is er zo eentje.)

De Groene Amsterdammer

Waar komt die neoliberale weerstand tegen het basisinkomen toch vandaan?

Correspedantoïde zeikstuk waarvan de kop altijd een vraag is, die steevast te beantwoorden is met ‘Rutger Bregman’ maar dat zou een spoiler zijn en staat dus niet in deze mailing.

Zelf door onze kranten en tijdschriften bladeren? Hier onze kiosk.

Een supernietmeernormaal uitstekelbaarze maandag, [hier amicaal gebruik van je voornaam, tot Kløpping een algoritme heeft dat je koosnaampje waarmee je geliefde je aanspreekt kan achterhalen]!

Oh en psssst!

Cavia van wijlen Silvia Millecam aangetroffen in bed met…Sabia! 

Gossip klikt als een madderfakker maar we zijn er eigenlijk iets te cool voor, dus als De Bladen een sappig ding hebben of mutsenblaadjes als Libelle een verhaal brengen over spectaculair vreemdgaan dan doen we dat quasi-ironisch hier onderaan en zeggen we ‘pssst’.