Opinie

Bonusquote: Theodor Holman sloopt Amsterdamse PvdA

30-12-2015 20:06

“Door de groep waar je niet bij hoort af te wijzen, blijft vanzelf over waar je wel bij hoort. Ik ben Ajacied, niet protestant, kapitalist, geen aanhanger van Abu Bakr al-Baghdadi en zeker geen lid van de PvdA.

Marjolein Moorman van de PvdA in Amsterdam begrijpt dit niet. Die denkt dat als je je negatief uit over islamieten je eigenlijk een racist bent. Hoe haar redenering is, weet ik niet precies, maar vermoedelijk zoiets als: niet alle islamieten zijn gevaarlijk, dus moet je niet schrijven dat je liever geen islamitische vluchtelingen wil. Doe je dat wel, dan ben je een racist.

Als ik had geschreven ‘liever geen PVV’ers in mijn gemeenteraad’, had ze mij toegejuicht, terwijl er vast heel lieve, aardige PVV’ers zijn. Moorman had kunnen vragen: waarom schrijf je zoiets? Dat deed ze niet, uit angst voor het antwoord, denk ik. Maar ja, Marjolein Moorman van de PvdA was ook al tegen een stedenband tussen Amsterdam en Tel Aviv, een stad in de Joodse staat Israël.”

 

Deel zoveel van een smakelijke soap. In aflevering 1 schreef Holman in het Parool dat hij van alles wil maar liever geen islamieten. In aflevering 2 werd iedereen op de social media boos, inclusief alle verzetshelden van na de oorlog en in aflevering 3 stuurde de Amsterdamse PvdA een pagina uit hun poëzie-album op naar het Parool.

Vandaag in aflevering 4 gaat Holman met een grasmaaier, drie vlammenwerpers, een setje valse slagtanden en een pot met zwavelzuur over de Amsterdamse PvdA heen.

Smachtend wachten wij op aflevering 5!