Opinie

Bonusquote – Vrij Nederland: ‘Zeggen dat policor links aan zelfcensuur doet is complottheorie’

24-12-2015 13:58

“Lanceerde Halbe Zijlstra dit weekeinde in de Volkskrant alweer een nieuwe complottheorie: deze keer hebben de politiek correcte mensen het gedaan, die nog steeds niet snappen dat ze zich net als hij – Halbe Zijlstra dus – moedig te weer moeten stellen tegen het moslimterrorisme. ‘Je kunt een enorme lijst van zelfcensuur maken, van schrijvers, journalisten, de paus, noem maar op, die allemaal angstig zijn geworden hun mening te geven,’ stelde de politicus uit Oosterwolde. ‘We moeten waakzaam zijn voor politieke correctheid, die is misschien wel sterker dan ooit.’”

 

In Vrij Nederland (binnenkort dood) doen de laatste politiek-correcte journalisten moralisten nog een wanhopige poging alle 226 lezers te laten geloven dat 2+2=5, zoals het altijd was in de heilstaat en zoals het nou eenmaal hoort voor brave burgers.

Helaas, zelfs een bij de Volkskrant werkzame D66-stemmende gutmenschhipster die is gebrainwashed door een sociale fopwetenschap aan de UvA ziet nog in dat Halbe Zijlstra (VVD) juist volkomen gelijk heeft: we moeten waakzaam zijn voor politieke correctheid, die is misschien wel sterker dan ooit. Dat kun je niet genoeg herhalen en benadrukken.

Dus nogmaals: we moeten waakzaam zijn voor politieke correctheid, die is misschien wel sterker dan ooit!

Dat deze bewering waar is blijkt wel uit het paniekerige gedram van dergelijke politiek-correcte moralisten die werkzaam zijn bij een terminaal links tijdschrift.