Interview

Seth Rogen: ‘Ik haal Chinees met Kerst’

02-12-2015 12:23

 

Joseph Gordon Levitt;Seth Rogen;Anthony Mackie

 

Een kruising tussen The Hangover en Love Actually on GHB, zo kan The Night Before met Seth Rogen het beste worden samengevat. TPO.nl zoekt de Canadese komiek over de grote plas exclusief op. “Kerstmis vier ik vooral met drugs.”

 

Een heuse kerstfilm, dat hadden we niet snel achter je gezocht.

“Dat neem ik je niet kwalijk. Een gemiddelde kerstfilm laat je doorgaans warm en gelukkig voelen. Dat gevoel overbrengen is tot nu toe niet gelukt met mijn oeuvre.”

Wat is dan de, eh sorry, kerstgedachte van deze R-rated comedy?

“Als je door – toegegeven – alle platte grappen heenkijkt, in één woord: vriendschap. Eén van personages verloor ooit zijn ouders. Een weesje dus, hoe kerst wil je het hebben, haha. En om hem niet eenzaam te laten voelen, nemen zijn vrienden hem op kerstavond traditioneel mee op kroegentocht door New York. Alleen binnen de vriendenclub lijkt er steeds minder animo voor, want mijn personage krijgt een kind en één vriend is beroemd geworden.”

Waarom draag je in de film trouwens zo’n bonte kersttrui met prominente Davidster?

“Wat denk je zelf?”

Omdat je Joods bent, toevallig?

“Wow, hoe raad je het!”

Dus…

“De knipoog is natuurlijk dat joden totaal niets met kerst en al dat gedoe er om heen hebben. Wij vieren in december chanoeka, that’s it. Joh, privé haal ik mijn kerstdis altijd van de Chinees. Makkelijk zat. En op kerstavond ga ik lekker naar de bioscoop, die dan uiteraard vol zit met andere joden. Geen geintje.”

Hoe spenderen jullie in The Night Before nu kerstavond?

“Ik neem vooral een boel drugs. De film kent hier en daar namelijk psychedelische aspecten. Bovendien is er een boel gerollebol en geknok, soms gecombineerd met drank en vrouwen, die we opsnorren met onze black limo.”

Kortom, voor de hele familie…

“Haha, ja! Nou we zingen en dansen ook veel, net als de muppets met kersmis.”

 

The Night Before draait vanaf 3 december in de bioscoop.