Opinie

Bonusquote: Imam geeft toe, aanslagen hebben wél met de islam te maken

15-11-2015 14:35

 

” ‘Je moet wel van een andere planeet zijn, om je als moslim niet te willen uitspreken. Door de timing (voor de tweede keer binnen een jaar aanslagen in Parijs) en de omvang (zeker 127 doden), kan je als moslim niet meer wegkijken.’ Elforkani roept de moslimgemeenschap op de IS-interpretatie van de koran ‘keihard te bestrijden’. ‘Moslims moeten de slachtofferrol afwerpen, niet blijven zeuren dat ze altijd in de verdomhoek worden gedreven’. Betogen dat waar IS zich op beroept niet in de theologische teksten staat, is volgens hem een verkeerde strategie. ‘De teksten bestaan. Het gaat om de interpretatie’.”

 

Yassin Elforkani, u kent hem wel, doet aan realisme vandaag de dag. Zo geeft hij in de Volkskrant impliciet toe dat de terreur wél met de islam heeft te maken en dat de teksten waarop islamitische terroristen zich beroepen wel degelijk in de Koran staan. En of de moslims in Nederland nu eens willen kappen met hun eeuwige slachtofferrol en ophouden met zeuren.

Goh, je zou haast gaan denken dat hij gelijk heeft. Die Elforkani zal dan nu wel worden kapotgemaakt door de Vara (optredens bij de NPO kan hij verder wel vergeten). Op de Volkskrant-redactie wordt ondertussen al gezocht naar een roestige dolk om in zijn rug te steken (tip: verzonnen ingezonden brieven!), Peter Middendorp gaat hem binnenkort in een column op schoolpleinniveau uitschelden (schelden is ook een argument in kwaliteitscouranten) en Ineke Valk zal de Volkskrant voortaan ‘islamofoob’ noemen, al dan niet met subsidie van de Stichting Democratie en Media.

Want zo gaat dat in Nederland anno 2015 nou eenmaal met realisme. Daar kunnen geen stapels vreedzaam en tolerant afgeslachte onschuldige burgers tegenop, laat staan een Parijse concertzaal vol kapotgeschoten lijken.

Enfin, welcome to the dark side Yassin!