Media & TV

Bonusquote: Paul Witteman (Vara) vreest strijd tussen Soennieten en Sjiieten in Nederland

03-11-2015 15:15

 

“Draagvlak voor de blijvende aanwezigheid van de nieuwe Nederlanders hangt af van het succes van de integratie. Daar moet snel aan worden begonnen, want de meeste vluchtelingen vervelen zich te pletter. Hier en daar ontstaan ruzies en vechtpartijen.

Belangrijke vraag: is de strijd tussen soennieten en sjiieten, oorzaak van veel ellende in het Midden-Oosten, ook meegenomen naar de polder? Hakken de vluchtelingen in sommige opvangcentra op elkaar in omdat er een voetbalwedstrijd uit de hand is gelopen of omdat men een godsdienststrijd voert?

Dus ligt er een vette klus klaar voor cultureel werkers. Anders krijgt het multiculturele drama een geheel nieuwe dimensie.”

 

Paul Witteman (pensionado), bekend van de Vara (NPO), was ooit nog één van die linkse journalisten die Hans Janmaat niet te woord wilde staan. Heden ten dage schrijft Witteman een wekelijkse column in het Vara-ledenblad de Varagids en toont hij zich een heel wat kritischer en minder links journalist dan in die goede oude tijd van Achter het Nieuws toen ‘vol is vol’ nog gewoon een verwerpelijke uitspraak was. Zou hij nu ruzie hebben met Marcel van Dam?

(Via.)