Opinie

Feministe Germaine Greer neemt transgenders niet serieus, universiteit wil Germaine Greer censureren

26-10-2015 13:27

 

De bekende feministe Germaine Greeg heeft #OPHEF! veroorzaakt door in een uitzending van Newsnight (BBC) niet politiek-correct genoeg te doen over transgenders maar gewoon te zeggen wat ze vindt. Zo zei Greer dat ‘mannen die zich laten verherbouwen tot vrouw niet ook echt vrouw zijn’ en dat ‘de meeste vrouwen helemaal niet vinden dat verherbouwde mannen op een vrouw lijken of zo klinken maar dat niet hardop durven te zeggen’.

En dat MÁG natuurlijk niet, want dat is een vrije mening die niet dezelfde mening is als die van de drammende slachtofferminderheid en dus per definitie kwetsend voor transgenders. Tevens een soort van oproepen tot geweld tegen transgenders, want elke ‘kwetsende’ mening over transgenders (of andere minderheden) is per definitie fobisch, oproepen tot geweld, haatzaaien, textual slavery, het creeëren van een rape culture en opnieuw de treinen naar Auschwitz laten rijden, ofzoiets.

Censureren

De ‘womans officer‘ (lol) van de universiteit van Cardiff besloot vervolgens om, heel openmindend en academisch debatklimaat bevorderend, een geplande lezing van Germaine Greer te censureren. Reden: “Greer heeft misogyne ideeën over transgendervrouwen, blijft transgendervrouwen maar man noemen en ontkent ook nog eens het bestaan van transgenderfobie” (lol. Zie ook: ‘Islamofobie’).

Het universiteitsbestuur vond die censuur dan weer een stapje te ver gaan en liet Greer weten dat ze alsnog welkom was, maar Greer had toen wel genoeg gegeten en gedronken en koos, terecht, eieren voor haar geld. Girlpower!

Stop met jammeren

Greer trolt via Newsnight nog wel even iedereen helemaal de moeder door te zeggen dat “transgendervrouwen helemaal niet gediscrimineerd kunnen worden vanwege hun vrouw-zijn omdat ze dus geen vrouw zijn”.

Verder vindt Greer, wederom terecht, dat die gekwetste mensen niet zo moeten jammeren de hele tijd: “Ik word de hele tijd gekwetst. Probeer zelf maar eens een oude vrouw te zijn. Mensen worden nou eenmaal voortdurend gekwetst. Ik ga echt niet op eieren lopen [om te voorkomen dat mensen gekwetst raken].”