Opinie

Bonusquote: Volkskrant-redacteur durft niet meer te schrijven wegens Geenstijl

25-10-2015 12:18

 

“In een werkcel op de krant tikte ik het rechtbankverslag uit. Toen stapte een collega binnen die met een zwarte vrouw is getrouwd. Hij waarschuwde mij voor mijn typisch ‘blanke’ zienswijze. De zijne was vroeger niet anders geweest. Inmiddels ervaart hij aan den lijve hoe onaangenaam de Zwarte Pietfiguur voor zijn eigen kinderen is en hoe ze elk jaar tegen de Sinterklaasperiode opzien. Op mijn vraag waarom hij daarover geen stuk schreef, antwoordde hij weinig te zin te hebben te worden gelyncht door GeenStijl.”

 

Hahaha. Hihihi. Hohoho. Er staan dus dingen niet in de Volkskrant omdat Geenstijl bestaat. Geni-fucking-aal. Geenstijl is bij dezen meer dan een miljard euro waard. Groter en belangrijker dan Facebook. Nog nooit in de geschiedenis was een weblog, met meningen, gewoon in tekst, zó machtig dat het ‘journalisten’ van ‘kwaliteitscouranten’ de mond snoerde door zelfs alleen maar te bestaan, laat staan daadwerkelijk iets kwetsends te publiceren. Kostelijk!

Ondertussen in de realiteit, ver verwijderd van de ivoren torens, worden de redacteuren van Geenstijl per dag nog vaker en nog harder ‘gelyncht’ dan zo’n eunuch van de Volkskrant in zijn hele leven. De redacteuren van Geenstijl worden, per strekkend artikel, bedreigd, belasterd, geïntimideerd, gehaat en genegeerd. Ook door de Volkskrant. Maar dat heeft de redacteuren van Geenstijl er nog nooit van weerhouden iets niet te publiceren. Anders waren ze wel adminstratief medewerker, winkelbediende of kapper geworden.

Er zijn waren in Parijs cartoonisten die wisten dat ze met het publiceren van een enkele cartoon hun doodvonnis tekenden. Waarvan inmiddels akte. Maar het weerhield ze er niet van hun cartoons te publiceren. Anders waren ze wel boulanger of boucher geworden.

Geert Wilders, Ayaan Hirsi Ali, Kurt Westergaard, Salman Rushdie, Jos Collignon, Raif Badawi en vele, vele, vele, vele, vele anderen worden elke dag ernstig bedreigd, door vrede en tolerantie, en weten nooit of ze het ochtengloren zullen halen, puur en alleen vanwege hun mening. Maar het weerhoudt ze er niet van hun werk te doen. Anders waren ze wel uitkeringstrekker of communicatiebureaumedewerker geworden.

Maar bij ‘kwaliteitscourant’ Volkskrant werken redacteuren die weigeren hun journalistieke werk te doen omdat Geenstijl misschien wel eens iets kwetsends over ze zou kunnen schrijven. In Eerste Wereldland Nederland. Anno 2015.

Succes met solliciteren!