Media & TV

Wierd Duk voor TPO.nl naar Rusland en Oekraïne

07-10-2015 16:49

De 5000 euro’s zijn binnen: Wierd Duk kan naar Rusland en Oekraïne afreizen om daar exclusief voor TPO.nl verslag te doen van onder andere de smeulende burgeroorlog, het beleid van Poetin, het succesvolle Russische TV-station RT en de krant Novaja Gazeta waar de journalisten die er er werken voor hun leven moeten vrezen.

En dat allemaal dankzij u, want u betaalde mee middels ons meer dan succesvolle crowdfundproject in samenwerking met Yournalism.nl.

Omdat onze drie TOP-TPO-verslaggevers doorlopend worden gecrowdfund, loopt de teller ook ná deze 5000 euro gewoon door. Met alle extra euro’s kan Wierd Duk straks nieuwe reizen voor nieuwe verslagen plannen, uiteraard in samenspraak met de donateurs, dus blijf vooral meedenken en meedoneren.

Wierd Duk en Arnold Karksens hebben nu hun eerste projecten succesvol gecrowdfund. Chris Aalberts nog niet, ook al is hij wel reeds volop actief met kwaliteitsverslaggeving uit Brussel en het Europarlement.

Dit betekent nu natuurlijk dat hij onder bruggen moet slapen en tijdens de lunchpauze niet net als de Europarlementariërs in de luxe haute cuisine kantine van het EU-parlement op uw kosten broodjes reerugsnippers met Oeigoerse zeekomkommer kan lunchen maar het dagelijks moet doen met een kommetje rijst en wat afgekloven botjes die hem worden toegeworpen door barmhartige Samaritanen met D66-lidmaatschap. Kapotzielig!

Geef daarom vandaag nog gul aan Chris Aalberts en help hem de winter door, opdat u ook in de donkere barre wintermaanden op TPO.nl bijvoorbeeld kunt blijven lezen hoe (on)democratisch de EU is, hoe islamkritiek daar nog altijd niet welkom is en hoe #geenpeil ook in de Europese Commissie betekenis heeft.

Moraal van dit verhaal: onze drie TOP-TPO-verslaggevers en dit fantastische crowdfundproject bewijzen dat u houdt van echte, realistische, niet-politiek correcte, onbevooroordeelde journalistiek en dat u ook bereid bent voor kwaliteit te betalen. En natuurlijk dat u al dat prachtigs het liefst leest op TPO.nl, uw lievelingssite natuurlijk.

Daarom zeggen wij: hup kwaliteitsjournalistiek op TPO, hup donateurs (helden!), hup Yournalism, hup journalistiekconsumenten 2.0!