Opinie

Bonusquote: opnieuw snoeihard realisme in xenofobie aanwakkerende Volkskrant

03-10-2015 13:24

 

“Van wanhopige vrijwilligers horen we dat het [Duitse} vluchtelingenopvangsysteem volledig is ingestort – ‘In sich kollabiert’ -, maar dat dit naar buiten toe niet mag worden toegegeven. ‘De ambtenaren zitten daar enkel nog voor de schijn’. […] De wachttijd voor registratie is inmiddels opgelopen tot wel 50 dagen per persoon. […] Dit is de achterkant van de Willkommenskultur, de reëel bestaande welkomstpraktijk.

Uit gesprekken van een van ons met hulpverleners, mensenrechtenactivisten en politiewoordvoerders rijst een beeld op van onderling geweld, etnische en religieuze twisten, verkrachtingen, dwangprostitutie, van malafide private bewakingsfirma’s die in de asielzoekerscentra’s criminele zaakjes optuigen en van christenen en jezidi’s die worden gemolesteerd. ‘Ze zijn tot de tanden bewapend met messen en knuppels,’ zei de voorzitter van de grootste Duitse politievakbond, Rainer Wendt over de geweldserupties. ‘De overheid heeft de situatie niet langer onder controle. Zo “schaffen wir das nicht”.’

De autoriteiten weigeren, volgens Beckman om politiek-correcte redenen, om de ‘noodtoestand’ af te kondigen – waarna bijvoorbeeld de hulp van de Bundeswehr zou kunnen worden ingeroepen – , omdat dit het feel-good-verhaal van de ‘Willkommenskultur’ zou ondermijnen.

Wie spreekt met […] direct betrokkenen kan niet anders dan vaststellen dat de grenzen aan de opname- en absorptiecapaciteit van Duitsland ruimschoots zijn bereikt.

Het is niet uit te sluiten dat de chaos verder uitdijt en voor Duitsland oncontroleerbare vormen aanneemt.”

 

Wederom snoeihard in your face realisme in de ‘Volks-courant’ (waarin vandaag evengoed weer linkse propaganda wordt bedreven en sneue linkse rancuneuze riooljournalistiek opboerende kuthipsters in de door een PvdA-lid gehoofdredacteurde zaterdagse vrouwenbijlage Vonk ruim de gelegenheid krijgen huiliehuilie te doen over hun sneue linkse rancuneuze riooljournalistieke kuthipsterbestaan, want dat is ook ‘kwaliteitsjournalistiek’, ofzoiets).

Wierd Duk (u allen welbekend) en René Cuperus (columnist van dezelfde courant en tevens gezaghebbend binnen de PvdA (lol)) schrijven even op wat er werkelijk gaande is in het tolerante en vluchtelingvriendelijke Duitsland maar wat, uiteraard, beslist niet gezegd mag worden van de policorpolitie: Duitsland staat op instorten dankzij de vluchtelingenchaos die steeds groter wordt.

U wist dat natuurlijk al lang, maar zowel Volkskrant-redacteuren (99 procent blank en wonend in buurten zonder azc) als Volkskrant-lezers (dito) wilden dat helemaal niet weten omdat bellen blijven blazen voor de ideale sociaaldemocratische policor droomwereld nou eenmaal veel en veel fijner is dan de gruwelijke waarheid onder ogen zien.

Vette pech dus voor alle Volkskrantlezers (D66) en Volkskrant-medewerkers (BKB). Doet pijn zeker, die realiteit? Snel, verzin wat hatelijke ‘ingezonden’ brieven!