Media

Vanaf 1 oktober: Jan Dijkgraaf op TPO.nl

24-09-2015 11:51

Dé successite TPO.nl heeft het wéér voor elkaar gekregen een Groot Talent binnen te halen. Niemand minder dan Jan Dijkgraaf (enige échte Rotterdammer, beroemd geworden als hoofdredacteur van dagblad Metro in de tijd dat Theo van Gogh nog wel gewoon recht op vrije meningsuiting had) zal vanaf donderdag 1 oktober dagelijks een column publiceren op TPO.nl.

Dijkgraaf schrijft zijn Briefje van Jan nu nog voor de site Myjour. De ‘briefjes’ worden doorgaans veel gedeeld op social media waardoor Dijkgraaf inmiddels een grote groep online fans aan zich heeft weten te binden.

‘Zeven dagen per week het eerste stukkie van de dag’

Zelf zegt Dijkgraaf over zijn transfer:

 

“Ik had natuurlijk na anderhalf jaar bij Myjour kunnen kiezen voor het grote geld van het het VARA-propagandakanaal Jolo.nl om dagelijks de gevaren van Geert Wilders de wereld in te briesen. Of net als Peter R. de Vries bij RTL voor 2500 euro per keer kunnen doen of ik aan de basis stond van elke Justitie-deal met zussen van criminelen of advocaten van Fortuyn-moordenaars. Of de hele dag huiliehuilie doen over hunnie die wel in de media mogen schrijven voor geld maar ikke nooit en dat komt dan natuurlijk door Jan Roos en die andere fascisten van Guurrechts. Maar dan zou ik mezelf niet meer in de spiegel kunnen aankijken. Integriteit is mij meer waard. Daarom keer ik vol overtuiging terug op het oude De Jaap-nest bij Bert Brussen en Bas Paternotte. Daar zal ik zeven dagen per week het eerste stukkie van de dag plaatsen, omdat ik nu eenmaal al wakker ben als zij nog maar net in hun nest liggen. Vanaf 1 oktober. Wen er maar aan!”

 

‘Het is toch een soort Rob Hoogland, alleen korter en kaler’

TPO-hoofdredacteur Bert Brussen is erg in zijn nopjes met de nieuwe aanwinst. “Ik ben erg in mijn nopjes met de nieuwe aanwinst”, aldus Brussen. Ook zegt Brussen zich nu al te verheugen op de dagelijkse Briefjes van Jan: “Ik verheug me nu al op de dagelijkse briefjes van Jan”. Paternotte: “Inmiddels werk ik een kleine 20 jaar samen met Jan Dijkgraaf, keer op keer kruisen onze paden op de meest onverwachte momenten. Maar telkens is het weer een prettige verrassing. Ik kijk uit naar een dagelijks briefje van Jan. Het is toch een soort Rob Hoogland. Alleen anderhalve meter korter. En kaler.”